Afgelopen week een oefenwedstrijd gespeeld tegen svLelystad JO19-4 om spelers eens op andere posities te laten spelen, ondanks ruime nederlaag wel nuttig. Vandaag thuis tegen rode lantaarndrager EFC`58 JO19-3. Team dat nog op nul punten stond en daarom 2 spelers van de JO19-1 had ingeschakeld om punt(en) te pakken. 4 spelers bij ons afwezig om verschillende redenen. Jeroen werd bereid gevonden om JO19-2 te ondersteunen. Omdat zowel Roy als Koen na onze wedstrijd bij andere teams gingen keepen werd vooraf besloten dat Roy de 1e helft onder de lat stond en Koen de 2e helft.

Opstelling: Roy dus in de goal, achterin Sem/Jeroen/captain Senna/Luc, midden Merlijn/Koen/Dean, voorin Niek/Rowell/Jesse. Op de bank Johan/Kennan/Bjorn.

Swift begon sterk aan de wedstrijd maar EFC wist na een minuut of 25 de bakens enigszins te verzetten. Beide teams hadden moeite met creëren van kansen waarbij EFC het telkens van afstand probeerde. In de 27e min was het Niek die richting doel EFC werd gestuurd maar hun keeper op zn weg vond. Nog geen 2 min later toch de voorsprong voor Swift: wederom Niek die door kon gaan maar net als eerder de keeper als overwinnaar uit het duel zag komen, echter een alerte Jessie wist de bal op te pakken en speelde Niek in die nu wel het net vond: 1-0 waar weinig op af te dingen was. EFC zocht nu meer en meer de aanval en probeerde telkens door het centrum  te komen maar Roy was nu de reddende man. Met nog 7 min op de klok was het Niek die goed vrij voor de goal kwam maar geen overzicht hield op meelopende spelers. Kort voor rust een enorme kans voor EFC, aanvaller kon vrij doorlopen op Roy die gelukkig voor ons met een geweldige save zn doel schoon hield. Ruststand 1-0.

2e helft Koen onder de lat. Scheidsrechter had amper gefloten of de gelijkmaker stond al op het bord, alweer een snelle tegengoal. Blijkt dat wij begin van een wedstrijd of, zoals nu 2e helft, nog met ons hoofd elders zijn. Zonde! In de 49e en 61e min goede kansen voor EFC, 1e ging naast en Koen was de reddende engel bij de 2e kans. In de 19e min zocht de goed spelende Dean de achterlijn op en gaf een strakke voorzet maar rest van de aanvallers/middenvelders was niet aanwezig om af te ronden. Direct gevolgd door een counter van EFC waaruit de 1-2 gescoord werd. Swift werd nu teruggedrongen en 4 min na de voorsprong werd het 1-3. Dean kreeg vlak hierna een geweldige kans om Swift terug te brengen in de wedstrijd: door fout van keeper EFC kwam de bal zomaar voor de voeten van Dean die een vrijwel leeg doel voor zich had maar met zn (foute) linkerbeen de bal ver over schoot. Nadat EFC in de 74e min op 1-4 kwam leek de wedstrijd gespeeld met nog een 15 min te spelen. Omdat Koen naar de JO17-1 moest werd Roy weer in het veld gebracht. Swift stroopte de mouwen op en EFC werd vastgezet op eigen helft met in de 75e min een doelpunt van Niek: 2-4. Nog geen min later werd een doelpunt van Rowell afgevlagd door de grensrechter ivm buitenspel (…) maar ipv het kopje te laten hangen na deze tegenvaller kwamen onze mannen helemaal los. Er werd geknokt voor elke bal. Overtreding van EFC halverwege hun helft, Sem achter de bal die strak voorgaf en Dean die perfect binnenkopte. 3-4 met nog 10 min op de klok. Ondertussen was Quinten gearriveerd die direct binnen de lijnen kwam: achterin 1 op 1 wat 4 min voor tijd de gelijkmaker opleverde, assist van Dean op Rowell die binnenschoot. Overwinning zat er niet meer in maar geweldig teruggekomen!!!

Man off the match: aantal spelers zaten goed in de wedstrijd, oa Luc/Roy maar Dean man off the match. Speelde weer op het middenveld, is daar niet blij mee maar veel inzet en ook nog een goal en assist. Goed bezig.

Volgende week thuis tegen EFC, nu JO19-2.