Steeds meer meisjes en dames kiezen voor voetbal en al jaren ziet de KNVB de aantallen speelsters toenemen. Na het succes van de Oranje Leeuwinnen op het WK en EK zijn er veel meisjes die dromen van een carrière zoals die van Lieke, Jackie of Vivianne.

Ook bij Swift ‘64 is dit de afgelopen jaren een trend en meisjes- en damesvoetbal groeit sterk en beslaat een groot deel van het aantal Swift ’64 leden. Voor Swift ’64 is dit sportief en sociaal een prima ontwikkeling. Zeker omdat er ook jaren zijn geweest dat er geen meisjes bij Swift ’64 voetbalden. Aankomend jaar beschikt Swift ’64 over 6 dames- en meisjesteams en spelen er een aantal meisjes in gemengde teams.

Als gevolg van de toenemende ledenaantallen kunnen er gediplomeerde, ervaren trainers aangetrokken worden. Aankomend seizoen zal Jurrien Offerman uit Lelystad Dames 1, en de MO17-1 (Meiden Onder 17) gaan trainen.

Afgelopen jaar is MO17-1 -mede onder zijn leiding- kampioen geworden in de 1e klasse! Een knappe prestatie die laat zien dat de Swift ‘64 meiden op niveau mee kunnen draaien.

Naast de goede prestaties is het voetballen bij Swift ’64 ook heel gezellig. Drie keer in de week met vriendinnen in de buitenlucht je helemaal uitleven. Daarnaast zijn er veel activiteiten bij Swift ’64 waar je aan deel kunt nemen zoals het kampeerweekend, de BBQ en andere feestjes tijdens het seizoen.

 

Dames 1 & 2

Aankomend jaar zullen er 2 dameselftallen actief zijn bij Swift ’64. De leeftijd varieert van 16 t/m 27 jaar omdat de speelsters van het MO17-1 elftal verder gaan bij de dames. Hiermee hopen we het niveau van de damesteams te verhogen. Op deze manier hopen we dat het voor iedereen aantrekkelijk is om te blijven voetballen, ook als het gecombineerd moet worden met werk en school. Tegelijkertijd kunnen de teams elkaar prima aanvullen en bijspringen indien nodig.

De dames hebben al met elkaar getraind en er is een voorlopige indeling bekend gemaakt, waarbij er 18 dames geselecteerd zijn voor dames 1. Verdere selectie en indeling volgt eind augustus.

Dames 1 Futsal (zaalvoetbal)

Naast het veldvoetbal heeft Swift ’64 ook een dames zaalvoetbalteam. Een team (met moeders en dochters) dat de thuiswedstrijden in ’t Dok in Dronten speelt (meestal op maandagavond). Afgelopen competitie is het team heel knap 2e geworden in de competitie!

MO17-1

Naast deze mooie ontwikkeling hebben we bij Swift nog veel meer meidenteams. Het seizoen 2019-2020 start met een MO17 (was vorig jaar MO15 en werd kampioen in de najaarscompetitie 2e Klasse). Een ploeg met jonge getalenteerde speelsters. Het zal zeker in het begin een pittige uitdaging voor ze worden, maar gezien hun kwaliteiten en gedrevenheid, kunnen ze toch een belangrijke rol in deze competitie gaan spelen.

MO15-1

Dan hebben we een MO15 -wat vorig jaar een MO13 was- ook met jonge speelsters. Ook zij zullen het zeker zwaar gaan krijgen, maar dit team heeft zich afgelopen jaar heel snel ontwikkeld. We hebben een groot aantal speelsters voor dit elftal en gaan kijken hoe we er voor kunnen zorgen dat iedereen aan zoveel mogelijk voetballen toekomt!

MO11 en JO11 gemengd

Komend seizoen spelen we met een aantal meisjes bij de jongens in de JO11 (Jongens Onder 11) gemengd. Ook een mooie ontwikkeling, omdat de KNVB het gemengd voetbal ook stimuleert op dit moment. Deze meisjes hebben al laten zien dat ze prima mee kunnen met de jongens tijdens de open toernooien die eind vorig seizoen georganiseerd werden door Swift ’64.

MO11-1

Naast dit gemengde team hebben we dan ook nog de MO11-1, waar een aantal ervaren speelstertjes in zitten, en een aantal nieuwe meiden. De leeftijd varieert van 9 tot 11 jaar en deze meiden beginnen in de 2e klasse. De trainingen gaan verzorgd worden door speelsters van dames 1 en 2. Mooi om te zien dat veel jonge jongens en meiden actief zijn als vrijwilliger bij Swift ’64. Iets om trots op te zijn als club.

Mini’s

Meisjes die al op jonge leeftijd willen voetballen, kunnen altijd instromen in de mini’s (5 t/m 8). Dit is bij Swift ook een gemengde groep, waar vooral jongetjes in zitten op het moment. Het zou voor Swift ’64 erg mooi zijn als er door het mooie WK er nog meer aanwas komt bij de mini’s om op deze manier de meiden- en damesteams ieder seizoen weer te voorzien van nieuwe speelsters!

Mocht je geïnteresseerd zijn in meiden- of vrouwenvoetbal, kom gerust een keer kijken. Meetrainen mag ook altijd, maximaal 3 keer vrijblijvend om te kijken of je het leuk vindt.

 

Aanmelden als nieuw lid kan altijd via de Swift ‘64 website (www.swift64.nl/inschrijven).
Als je twijfelt of voetbal iets voor jou is kun je gratis 3 keer meetrainen. Klik hier voor meer informatie over 3 keer gratis meetrainen.

Arjan van Ramshorst (damesvoetbal@swift64.nl) en Gertruud Dijkveld (damesvoetbal@swift64.nl) vertegenwoordigen het meisjes- en vrouwenvoetbal in de Technische Commissie van Swift ‘64. Je kan hen ook altijd benaderen bij vragen. Dat kan uiteraard ook bij de leiders, coaches en trainers van de teams.

Je bent dus van harte welkom bij Swift!