Na een vrij weekend kwamen de mannen van Zwart Wit`63 JO19-2, 4e op de ranglijst, op bezoek in Swifterbant. 3 tal spelers hadden alweer minuten in de benen bij JO19-1 waar Koen niet geheel ongeschonden uit de strijd was gekomen. Uitlenen van spelers laat zien dat we daar zelf door in de problemen komen. Balen voor je eigen spelers die ook graag een resultaat willen halen….. Debutant op het veld: Martijn Hollmann (6e) was bereidt om zn 1e wedstrijd te fluiten. Super bedankt!!!

Roy in de goal, achterin Sem/Quinten/Jesse/Luc, midden Senna/Johan/Merlijn, voorin Dean/Rowell/Marc. Op de bank dus 2 spelers, Niek en Koen, die al eerder vandaag in actie waren gekomen vandaag naast Bjornen Ruben.

Zwart Wit ging direct vol op de aanval spelen maar Swift was niet onder de indruk: achterin werd er rustig rondgespeeld en gezocht naar de opbouw via middenveld. Na 4 min kans voor Zwart Wit gevolgd door een 2e in de 8e minuut waar Roy redding bracht. In de 15e een rollertje van Rowell die naast het doel verdween. 2 minuten later een 100% kans voor Dean: keeper legde de bal netjes in zn voeten maar net als vaker wist Dean dit buitenkansje niet te benutten. Loopt veel, gaat strijd aan en weet zich telkens perfect vrij te spelen maar in afronding te onrustig. Rustig blijven dan komt het vanzelf weer goed!!! In de 28e min kreeg Zwart Wit de openingsgoal op een presenteerblaadje: Roy die de bal te snel inspeelde waar een vrij staande tegenstander wist te onderscheppen 0-1. Een goal die uit de lucht kwam vallen omdat Swift na de 1e stormloop goed mee ging spelen en de bovenliggende partij was. Met een mooie redding hield Roy kort voor rust zn team in de wedstrijd. 

In de 1e helft natuurlijk spelers ingebracht die op de bank begonnen. Senna, Luc en Johan noodgedwongen gewisseld. Net als voor rust probeerde de tegenstander een snelle goal te forceren maar Swift bleef op de been, soms met wat kunst en vliegwerk maar snelle tegengoal bleef ons vandaag bespaard. Achterin viel Merlijn op die met veel loopwerk in wist te grijpen. Durft fysiek nog niet altijd de tegenstander weg te zetten maar vandaag erg goed bezig!! In de 6e min een penalty voor ons: binnen de 16 werd de bal vol op de arm geraakt. Grensrechter probeerde nog invloed uit te oefenen op de scheids maar penalty bleef staan die door Niek perfect binnengeschoten werd. Swift kwam nu onder druk te staan, Zwart Wit mocht aantal keren echt prijs schieten op ons doel waarbij oa Roy/Merlijn/Quinten en meerderen zich vol voor de bal gooiden. Spel was nu even op onze helft, Zwart Wit zette ons aardig onder druk waarbij de grootste kans in de 17e minuut op de lat belande. Een 6-tal minuten later passeerde Niek een aantal tegenstanders maar zag de vragende vrijstaande Dean over het hoofd. Zonde! 9 min voor tijd een mooie save van Roy op een kopbal van Zwart Wit. Helaas voor ons scoorde Zwart Wit met nog een 6 tal minuten te spelen de 1-2: hoge corner die bij de 2e paal vrij ingekopt kon worden. Swift probeerde nog om minimaal een verdiend gelijkspel uit de strijd te halen maar tevergeefs. Weer een nederlaag waar er meer ingezeten had. Lekkere wedstrijd gespeeld met veel inzet van iedereen. Zoals al eerder genoemd ontbreekt het bij ons voorin in het afmaken. Iedereen doet zn stinkende best maar zit gewoon niet mee. 

Man off the match: Merlijn. Begon op het middenveld en daarna naar verdediging. Veel gaten gedicht, top! Volgende week weer een vrij weekend waarna we de laatste 3 wedstrijden ingaan.