In Nijkerk stond Sparta Nijkerk JO19-4 als tegenstander op het programma. Bij verzamelen Swift werd helaas geconstateerd dat een 3-tal spelers lekker aan het “ontspannen“ waren. Opstelling aangepast, 2 van betreffende spelers op de bank en 3e die 2e helft ernaast zou staan,  waardoor we begonnen met Roy in het doel, achterin Sem/Quinten/Jesse(!)/Johan, midden Merlijn/Senna/Koen en voorin Niek (…)/Bjorn/Kennan. Op de bank Marc + Dean/Rowell. 

Veld was niet al te best: drassig met aantal gaten erin. Oppassen geblazen dus! Al in de 2e min een 100% kans voor Sparta maar Roy bracht redding met zn voet, corner die helaas wel in het doel verdween: Roy naar de goede hoek maar bal stuitte net voor hem op waardoor het 1-0 stond. Lullig doelpunt maar ook die tellen. Swift liet zich door deze vroege goal niet uit het veld slaan. Opbouw en passing was beter dan afgelopen weken. In de 9e min een vlot lopende aanval die door Kennan netjes afgerond werd maar grens had gevlagd dus feestje ging niet door. Minuut of 6 later werd Niek weggestuurd, zijn schot ging via onderkant lat het veld weer in. Onze boys waren niet onder de indruk van de huidige nummer 3. Sparta probeerde wel maar Swift was alert, spelers wisten elkaar te vinden, In de 24e min vrije trap: Niek achter de bal maar keeper wist de bal uit de bovenhoek te werken, corner die verder geen gevaar kon stichten. Met nog een 15 min te spelen een grote kans voor Sparta, wel in buitenspel positie maar niet gevlagd dus mocht doorgaan, die gelukkig hoog over geschoten werd. Achterin was het oppassen geblazen, veel bladeren in het 5 meter gebied zorgden voor een gladde ondergrond. Vrije trap rand 16 die door Sem snoeihard ingeschoten werd, keeper bracht redding maar had daarna wel behandeling nodig. Hierna aantal kansen voor Sparta: eerst een te korte terugspeelbal van Johan waarbij Roy redding kon brengen ten koste van een corner, gevolgd door een compleet vrij staande speler die de bal bij 2e paal vrij binnen kon tikken maar naast schoot en dan een onnodige terugspeelbal van Sem die al eerder handelend in had kunnen grijpen. Roy pakte deze bal op en een vrije trap voor Sparta op meter van de paal. Zou je denken dat alles van Swift terug zou komen maar…..  Via de verre paal kaatste de bal weer het veld in. In de rebound toch 2-0: paal was Sparta nu een keer gunstig gezind en bal ging via binnenkant paal het doel in. In laatste minuut voor rust bracht de paal wederom redding voor ons, pfff 4x paal in 1e helft. 2-0 ruststand waarbij aangetekend moet worden dat wij zeker niet onderdeden. 

In de rust vroegen een paar spelers om gewisseld te worden. Begonnen toch aan de 2e helft. Niek, Bjorn, Roy op de bank. Koen dus keeper. 

Swift had blijkbaar geleerd van de snelle tegengoals na rust afgelopen weken, ipv na 30 seconden werd er nu pas na 110 seconden gescoord. Nadat 3 min later de bal in de voeten van spits gespeeld werd (in eigen 16) stond het 4-0. Hoe dan?? Sem kon nu niet verder, Roy in de voorhoede en Dean / Marc linie naar achteren. Dean liep tegen een ellenboog op en moest met bloedende lip naar de kant. In de 22e min bracht de paal wederom redding voor ons. Kennan kwam ongelukkig in een kuiltje met zn enkel en kon echt niet verder. Niek was zn vervanger. Ondertussen een paar lekkere reddingen van Koen, goed bezig! In de 26e min een uitgooi van Koen in de voeten van een Sparta speler die direct uithaalde en bal net onder de lat achter de kansloze Koen binnenschoot. Swift probeerde wat het kon maar wist weinig te creëren. Met nog 9 min te spelen bracht Sparta Nijkerk de 6-0 op het bord, makkelijk langs 2 spelers en dan ook nog rustig de verre hoek kunnen kiezen. Direct hierna de kans op 7-0 maar de paal hielp ons niet voor de 1e keer deze wedstrijd. 4 min voor tijd ging Niek naar de grond! Scheidsrechter liet doorspelen en gaf Koen na opmerkingen hierover een gele kaart. Swift was nu alleen maar bezig met Niek, net als aantal weken geleden hartkloppingen maar leek op bepaald moment even weg te zakken. Na minuut of 10 gelukkig lopend van het veld. Ondertussen was de gele kaart voor Koen teruggedraaid door de scheids. Tegenstander vroeg om te stoppen maar spelers van Swift wilden toch doorgaan. Ver in de extra tijd de 7-0 voor Sparta Nijkerk. Ruime nederlaag die niet nodig was maar zomaar in dubbele cijfers had kunnen eindigen als de paal ons niet een keer of 7 ondersteund had. Volgende week geen wedstrijd. Afwachten hoe het met blessure van Kennan gaat.

Man off the match: Jesse.  In verdediging gezet vandaag. Goed bezig zowel verdedigend maar ook in opbouw. Overzicht en strijd.