Nadat afgelopen week EFC`58 JO19-3 op bezoek kwam in Swifterbant stond vandaag EFC`58 JO19-2 als tegenstander op het programma, wederom bij ons thuis. We begonnen met Roy onder de lat, achterin Sem/Quinten/Senna/Johan, midden Merlijn/Koen/Jesse, voorin Niek/Dean/Kennan, Volle bank vandaag: Rowell/Bjorn/Ruben/Marc. Twan was bereid om te vlaggen zodat Patrick kon fluiten: beide heren bedankt!!

Swift nam de aftrap en zocht rustig aan de weg naar voren, EFC kwam er nog niet aan en in de 5e min een enorme kans voor Dean, verloor  de 1 tegen 1 situatie met hun keeper terwijl de mee opgekomen Kennan naast hem helemaal vrij stond.  Swift ging lekker door maar 2 mogelijkheden voor Niek werden niet benut. In de 10e min dan eindelijk toch de, op dat moment, verdiende voorsprong? Helaas!! Wederom Dean kon doorgang richting doel EFC maar duurde allemaal net te lang waardoor een verdediger nog zn voet ertussen kon zetten. Corner die verder niks opleverde. EFC kwam meer en meer in de wedstrijd en kreeg in de 20e min een grote kans die gelukkig voor ons voorlangs ging. Beide teams waren nu aan elkaar gewaagd maar echte kansen werden niet gecreëerd. Met nog 5 min te spelen leek EFC toch op voorsprong te komen maar had men niet op Roy gerekend die met een geweldige redding de bal over zn doel tikte. Gescoord werd er niet meer voor rust, 0-0 waar het ook zomaar 2-2 had kunnen staan. Leuke 1e helft voor de neutrale toeschouwers.

2e helft amper 25 sec oud of de bal lag achter Roy. Alweer een snelle tegengoal, echt waardeloos! In de rust was dit nog benoemd…. In de 9e min ging keeper EFC als een stervende zwaan naar de grond maar liet de scheidsrechter het spel terecht doorgaan. Niek had de bal vanaf de 16 voor het intikken in het lege doel maar schoot naast!! Weer een kans om zeep geholpen. 4 min later dan wel de goal van Niek: vrije trap van Johan werd door Niek perfect over de keeper getikt!! Mooie goal. Swift probeerde door te zetten en mn Kennan was lekker bezig, zocht veelvuldig de achterlijn op maar zijn voorzetten werden niet onbenut gelaten. Rowell was ondertussen in het veld gekomen als spits. Met goede aannames wist ook hij EFC naar achteren te dwingen. Corner in de 16e min van EFC, bal laag over de grond die langs alles en iedereen naar 2e paal ging waar vrijstaande EFC er wel raad wist met dit buitenkansje, zodat we weer een achterstand om moesten buigen. Amper 2 min na de tegengoal kreeg de tegenstander de ruimte om de voorsprong uit te breiden maar hield Roy ons in de wedstrijd. Senna werd met nog een kwartier te gaan weer in het veld gebracht, op het middenveld. Swift drong EFC nu terug op eigen helft alhoewel het wel oppassen geblazen was bij balverlies, EFC schakelde snel om maar achterin bij ons zat het goed in elkaar met Quinten als slot op de deur. Met nog een kleine 10 min te spelen werd Johan doorgeschoven naar het middenveld, achterin 1 op 1 net als afgelopen wedstrijd. Vrije trap voor ons in de 86e min, Johan die de bal in de 16 binnenbracht waar Kennan zijn uitstekende wedstrijd beloonde door met het hoofd de bal binnen te knikken. Nog geen min later werd Kennan op rechts weggestuurd en lag het veld open, helaas besloot de grensrechter te vlaggen voor een ingooi terwijl de bal  perfect op de lijn liep. Trieste actie waar je dan langs de lijn behoorlijk boos om wordt. Gescoord werd er niet meer en gezien de hele wedstrijd was een gelijkspel een juiste uitslag.

Geen verkeerde wedstrijd van onze kant, begonnen goed en laatste kwartier weer geknokt voor punt(en). Veel foute passes zorgden ervoor dat EFC terug kon komen. Blijft wel een dingetje. Pass in de voeten over paar meter of in de bal komen……  Maandag maar weer trainen.

Man off the match: ook op voetbal.nl gekozen, Kennan. Sterke wedstrijd en de gelijkmaker als verdiende beloning voor zichzelf.