Competitie!!! Na een aantal oefenwedstrijden konden we eindelijk weer aan de bak om de punten. Op naar Wezep voor de wedstrijd tegen WHC JO17-3. Zonder Lars, dinsdag geblesseerd geraakt op de training, maar met Rick, nog niet 100% fit, die het weer ging proberen na langdurige liesblessure. 12 spelers dus.

Roy in de goal, achterin Senna/Quinten/David/Damien, midden Johan/Bjorn/MarijnD/Luc, voorin MarijnZ en Dean. Rick dus op de bank. WHC nam de aftrap en zette direct druk, mannen van Swift hadden het lastig in de begin periode maar bleven op de been. In de 9e min een fout van Roy die onnodig uit zn doel kwam waar Quinten met een aanvaller van WHC in duel was. Spits maakte gebruik van dit buitenkansje en schoof van buiten de 16 de bal langs Roy in het doel. Hierna nog 2 aardige kansen voor WHC waarbij de laatste op de lat uiteen spatte. Swift trok het spel nu steeds meer naar zich toe en de gelijkmaker hing in de lucht. In de 18e min een schitterende diepe bal van Damien op MarijnZ die helaas de keeper op zn weg vond. Rick kwam, eerder dan voorzien, binnen de lijnen voor Bjorn die wat klachten had. WHC kwam vrijwel niet meer over de middenlijn maar Swift ging slordig met de ruimte en de kansjes om en keken we met rust nog steeds tegen een onnodige 1-0 achterstand aan.

2e helft ging Swift verder met het jagen op de gelijkmaker. Creëerden aantal behoorlijke kansen maar het afmaken blijft nog steeds een bottleneck. Na een min of 10 ging WHC zich meer en meer met het spel bemoeien, wat Swift mn aan zichzelf te danken had: veel balverlies bracht de tegenstander terug in de wedstrijd. Quinten en zn mannen brachten gelukkig telkens tijdig redding. In de 28e min een enorme domper: Swift verloor de bal voorin en WHZ schakelde direct om. Helaas kwam Damien in de omschakeling ongelukkig terecht en lag het veld nu open aan onze linkerkant. Met enig geluk verdween de bal via de binnenkant van de 2e paal in het doel. Focus lag echter meer bij Damien dan bij deze tegengoal. Hij leek een zware blessure opgelopen te hebben. EHBO-er van WHC was snel ter plaatste. Ondertussen was ook een ambulance gebeld. Met ondersteuning ging Damien van het veld. Na controle door ambulance medewerkers lijkt het, hopelijk, mee te vallen en mocht hij naar huis. Afwachten nu! Beterschap!!! Wedstrijd had 9 min stilgelegen dus lange blessuretijd. Swift ging nu vol op de aanval spelen, kregen wederom mogelijkheden maar net als in de 1e (competitie)helft blijft het afronden lastig! Erg frustrerend als je telkens de bovenliggende partij bent maar na afloop weer met lege handen staat!

Volgende week de derby tegen asvDronten. 

Man off the match: MarijnD. 2e helft links op het middenveld gezet. Zowel aanvallend als verdedigend sterk spelend.