Na 2 mooie overwinningen was VVOG JO17-3 de tegenstander van vandaag. Aftrap in Harderwijk om 12.30. Weer erg veel afmeldingen: David/Rick nog ziek, Dean feestje, Quinto onbekend en Damy is blijkbaar helaas gestopt. Met resterende 12 spelers begonnen we de wedstrijd: Roy onder de lat, achterin Luc/Koen/Senna/Jelmer, midden Johan/Quinten/Mitsjel, voorin Bryean/Jesse/Lars. Marijn op de bank: wederom niet getraind. Zonde: stond eigenlijk in de basis.

VVOG begon sterk en Swift kon alleen maar tegenhouden: snelle aanvallen via buitenspelers werden teruggelegd op rand 16 waar opkomende spelers vrij stonden om op ons doel te schieten. Veel ballen gingen naast of waren een prooi voor Roy. In de 8e min een corner voor VVOG die door aantal spelers van Swift compleet gemist werd en bij de 2e paal echt zomaar in ons doel verdween. Na de 2-0 in de 15e min, aanval zoals al eerder beschreven: counter op rechts, bal terugleggen rand 16 waarna vrij staande speler nu wel doel trof. Quinten, al na paar minuten uitgevallen, ging het weer proberen en nam de positie van Jelmer over. Wat rust nu in de achterste linie zodat we zowaar wat naar voren konden spelen. Ging op zich redelijk tot de 16 van VVOG in het zicht kwam. Ballen werden vaak diep gespeeld op spelers die er nog niet stonden, terwijl er speler op nog geen 2 meter naast je staat om in te spelen. Voor rust nog aantal kansen voor VVOG die we onszelf kwalijk konden nemen: ipv op 1 lijn te verdedigen stond er telkens 1 speler te ver naar achteren. Mooi punt voor de trainingen. Voorin liet Lars zich wederom veelvuldig verbaal horen: foute beslissingen van de scheids, eigen spelers en ook grens, pffff!! Ruststand: 2-0. Tijdens de rust werd poging gedaan om aantal zaken door te spreken. Kwam weinig van terecht doordat Lars, aangesproken op spel en gedrag, het nodig vond om telkens een weerwoord te geven. Op gegeven moment besloten om Lars richting kleedkamer te sturen: waardeloos en nog nooit eerder gedaan!! Omdat Luc kort voor rust weer op zn enkel geraakt werd begonnen we de 2e helft met 10 spelers.

Met wat omzettingen gingen de mannen van Swift de strijd aan: duels werden feller aangegaan en VVOG werd weggehouden van ons doel. In de 13e min toch een lucky goal: schot werd van richting veranderd en verdween achter de kansloze Roy. Nog geen min later een enorm misverstand achterin waar tegenstander wel raad mee wist: 4-0. Met 10 man probeerde onze mannen wat ze konden, veel strijd maar 1 man minder breekt je toch op. Iedereen deed zn uiterste best en met sterk ingrijpen werden veel aanvallen van VVOG onderschept. Strijd tot de laatste min: geweldig mannen!! Met nog 8 min te spelen kwam VVOG goed door, Roy dacht aan een voorzet maar speler schoot de bal in de korte hoek. Paar min later mocht VVOG weer van rand 16 vrij uithalen: mooie goal! Ondertussen aantal geweldige reddingen van Roy en zeker de gestopte bal in blessuretijd verdient complimenten. 

Mannen, na rust erg veel inzet. Van keeper Roy met wederom aantal flinke reddingen naar verdedigers die ook veel ballen wisten te onderscheppen: Koen loopt de gaten dicht, Jelmer die soms op snelheid te kort kwam maar zich dan telkens perfect herstelde. Quinten op het middenveld: al na paar minuten uitgevallen maar daarna toch het veld weer in omdat andere speler niet verder kon: karakter! Voorin het vele lopen van Bryean en Jesse op onhaalbare ballen. Ik noem even paar namen zonder de andere spelers tekort te doen. Volgende week laatste competitie wedstrijd, uit tegen tHarde. Moet van Luc trouwens wel even melden dat hij na rust geen foute pass gegeven heeft. Zat dan wel in de dug-out….

Man off the match: Jelmer. Super inzet!