2e competitie wedstrijd, thuis tegen Unicum JO15-5. Afgelopen week zelf geen wedstrijd maar verschillende spelers hebben de JO15 teams ondersteund. Klasse! Ook vandaag werd weer een beroep gedaan en speelden 4 spelers mee voordat we zelf aan de bak moesten. Tijdens wu en wedstrijd bleek dat het spelen van 2 wedstrijden toch fysiek ongemak veroorzaakt voor ons team. Luc en Johan gaven aan klachten te hebben en begonnen op de bank, Dix kreeg in de 2 helft last van kramp en kon niet verder. Komende weken maar bekijken hoe dit anders ingevuld kan worden.

De wedstrijd, coach van Unicum gaf voor de wedstrijd al aan een beroep te hebben gedaan op dispensatie spelers die later in de middag nog met hun eigen team mee speelden, Roy in de goal, achterin David/Quinten/Bjorn/Marijn, midden Melco/Jesse/Twan en voorin Rick/Dix/Damien. Op de bank dus Johan, Luc en de van een blessure terugkomende Tristan. 

Wedstrijd was nog geen minuut oud of Dix profiteerde van een enorme blunder achterin bij Unicum: 1-0. Voordat de gelijkmaker in de 23e min viel hadden we zelf een 4-tal 100% kansen niet benut. In plaats van een comfortabele voorsprong konden we weer opnieuw beginnen. 3 min voor rust wist de rechtsvoor van Unicum simpel 3 spelers uit te spelen om daarna de bal op de 16 terug te leggen op een compleet vrijstaande speler die in de verre hoek binnen schoot. 1-2 ruststand.

2e helft was het Unicum dat direct scoorde en uitliep naar 1-3. Eigenlijk zelfde situatie als bij de 1-2: ook nu kon een speler eenvoudig langs een aantal verdedigers lopen. Door een goal van wederom Dix kwamen we weer terug in de wedstrijd. In de 16e min werd het 2-4: een corner kwam per ongeluk terecht op het lichaam van een Unicum speler en verdween via de paal in het doel. Lucky goal maar deze tellen ook! 5 min later een ongelukkige uittrap van Roy, in 1e instantie kon nog een tegengoal worden voorkomen maar daarna werd alsnog gescoord. Unicum scoorde in de 28e min nog de 2-6. Dit was tevens de eindstand.

Aan inzet lag het vandaag niet. Een paar spelers durven het duel vol aan te gaan maar de meerderheid helaas (nog) niet en houden op in.  Tegenstander kon hier van profiteren. Als je ervoor gaat om een bal te onderscheppen moet je niet inhouden maar doorzetten! Coach elkaar ook positief: elke speler weet zelf wel dat hij een kl… bal gegeven heeft. Commentaar daarop werkt alleen maar averechts. We moeten het samen doen!!!

Man off the match: Melco. Veel inzet en strijd vandaag. Niet opgeven maar voor elke bal gaan!!