SWIFTERBANT – Op vrijdag 28 september heeft Swift’64 voetbal een opleidingsavond georganiseerd voor hun jeugdtrainers. Deze avond was gericht aan alle teams van JO8 t/m JO13 met veel aandacht voor de nieuwe spelvormen 6 tegen 6 en 8 tegen 8.

Voor de veelal jonge train(st)ers was er een divers programma georganiseerd. De avond begon op het veld met de bal aan de voet, om later de avond binnen af te sluiten. Robert Staarman (specialist in techniektraining) nam de groep van twaalf enthousiaste train(st)ers bij de hand om te laten zien, maar vooral te laten ervaren wat technisch trainen is. Met veel korte, snelle bewegingen moesten de train(st)er om de trainingsdoppen manoeuvreren.

Hierna ging de groep door naar Jeroen Dijkstra en Stan van Elp, twee ambitieuze en talentvolle trainers die vertelden over pas- en trapvormen. Zij lieten de train(st)ers met een viertal oefeningen ervaren hoe belangrijk het is om veel pass- en trapvormen toe te passen in de jeugdtrainingen.

Op het veld werd de avond afgesloten bij Arjan ten Hove. De trainer van het 1e elftal vertelde hier over het afwerken tijdens een jeugdtraining. Hierin stond centraal hoe je vanuit een statische afwerkvorm, de oefening kan uitbreiden naar een dynamische vorm met en/of zonder tegenstander.

Nadat iedereen voorzien was een drankje werd de avond vervolgd door Kees ten Cate. Hij vertelde de groep over de nieuwe wedstrijdvormen. Hierin werd de nadruk gelegd op de manier van spelen, waarin het spelsysteem een uitgangspunt is, maar niet leidend voor het verdere spelverloop.

Dank aan alle trainers die aanwezig waren op deze leerzame avond. Het is mooi om te zien dat de belangstelling en het enthousiasme groot is binnen de groep jeugdtrainers van Swift’64.