Na een wat ongelukkige start (bijvoorbeeld geen vaste keeper, een rol die door Roy van de JO17-2 met verve wordt ingevuld. Bedankt Roy voor je inzet!) ontpopt de JO15-2 zich de laatste weken tot een ware reuzendoder. De laatste 3 wedstrijden van dit seizoen werden/worden gespeeld tegen de top 3 van de competitie terwijl de 15-2 zich in de middle of nowhere bevindt op plaats 6. Ze kunnen geen plekken meer stijgen op de lijst en hooguit 1 plek dalen.

Dan maar het beste er van maken tegen de 3 koplopers. Het spel werd de laatste weken steeds beter en daarmee ook de resultaten. Er worden punten gepakt met een 7-0 als hoogtepunt. Afijn zaterdag 4 mei was SVI uit Ittersum (Zwolle) aan de beurt. Een ploeg die niet te verslaan leek (Dat vond SVI zelf ook gezien de opmerkingen die vooraf gemaakt werden), als we op de 2e plek op de ranglijst af zouden gaan, een lastige ochtend voor Swift. Daar gebeurde waar niemand rekening mee hield. Swift was de betere ploeg, combineerde er lustig op los en als alles dan ook nog een beetje mee zit en de keeper verkeert in vorm dan win je zomaar met 3-2. Tot grote frustratie van de tegenstander. Hun titelkansen leken verkeken.

 

Zaterdag 18 mei was de volgende reus aan de beurt, Koploper Go-Ahead Kampen. Ook deze tegenstander gaf van te voren aan dat het een eenvoudige wedstrijd zou worden. Dat werkte als een rode lap op een stier want het eerste kwartier was Swift de betere ploeg met een terechte 1-0 als gevolg. Go-Ahead liet dat niet op zich zitten en begon te voetballen en liet zien waarom ze bovenaan staan. Er kwamen kansen voor Go-Ahead maar het Swift doel bleef leeg waar de paal en lat een keer redding brachten en Roy weer een sublieme wedstrijd keepte. In de counter werd Swift nog 2 keer gevaarlijk maar ook de keeper van Go-Ahead kon er wat van.

Het einde van de wedstrijd naderde maar Swift bleef knokken voor de overwinning. De boel werd achterin dichtgegooid met een extra verdediger. Go-Ahead speelde inmiddels met 7 man in de voorhoede. De leiding en ouders van Swift (en Go-Ahead) hadden het zweet op alle denkbare plekken staan. Met nog een minuut te spelen nog een kans voor Go-Ahead maar ook deze ging er niet in na een goeie redding van Roy. 1-0 Winst in een zware pot. Een slijtage slag, de heren van JO15-2 bleken ook in staat om de mouwen op te stropen en ervoor te knokken tot ze erbij neervielen. Complimenten! Nog een titeldroom aan duigen gespeeld.

 

Volgende week staat Robur et Velocitas uit Apeldoorn op het programma. In de laatste weken heeft deze ploeg wat punten verspeeld en staat inmiddels nog maar één plaats boven Swift op plek 5. Als Swift JO15-2 het nog één keer op kan brengen waren zij deze competitie de rode bal in het spel dat Lingo heet. Had de competitie nog wat langer geduurd dan hadden ze nog een gooi naar het kampioenschap kunnen doen.

Al met al heeft dit team enorme stappen gemaakt het afgelopen seizoen.
 Trots op de mannen!

 

JO15-2 bestaat uit: Colin, Joey, Xander, Joshua, Kyanu, Sem, Bryean, Gerrit, Marijn, Thimo, Gerjun, Niels, Damy, Rowell, Jelmer, Zakaria, Sander en gastspelers Roy en Marijn van de 17-2 en Manon van de MO17-1.

Trainers: Marcel, Remko, leiders: Ingrid en Tamara.

 

Tekst: Marcel (bedenker van alle voetbalclichés) en Vilmar, supporter.