Zaterdag 7 december 2019

Afgelopen zaterdag moest Swift 5 haar meerdere erkennen in de competitiewedstrijd tegen Swift 4.

De jonge garde van trainer/coach Jochem Schimmel waren tot op het bot gemotiveerd om de ervaren routiniers van Swift 5 te verslaan en slaagden daarin met 5 – 4.

VERSLAG: SWIFT 4 – SWIFT 5
UITSLAG: 5 – 4 (rust 4 – 2)

VOORAF: SWIFT 5 4e plaats met 8 gespeeld en 13 punten (31-26)
SWIFT 4 5e plaats met 8 gespeeld en 12 punten (22-13)

 

Onder leiding van scheidsrechter Frank Bunk werd de wedstrijd exact om 14:30 uur afgetrapt op het kunstgras van Swift ’64. Het thuisspelende 4e dacht met deze ondergrond in het voordeel te zijn omdat de oude botten en pezen van Swift 5 hier niet mee opgegroeid zijn. Direct vanaf de aftrap had men echter geen rekening gehouden met de watervlugge Anco van der Velde, die meteen vanaf links de 16 van het 4e binnendrong. Daar had men gelijk de noodrem nodig en de uitstekend leidende Dhr. Bunk was zonder twijfel: penalty. Onder druk van de vele aanwezige dorpelingen mocht Eddie Kuipers achter de bal gaan staan en Ed verzaakt nooit: 0 – 1.
Uiteraard een tegenslag voor Swift 4, maar het moet gezegd worden dat men de draad uitstekend oppakte. Met bewegende spelers overal op het veld, maakte men het Swift 5 behoorlijk lastig en men maakte binnen een half uur spelen de 1 – 1 via Roy Uitman, de 2 – 1 via Matthias Bloemert en de 3 – 1 via Gerco Consemulder.

Swift 5 lag als een geslagen boxer op de grond, maar gaf zich nog lang niet gewonnen. Men bleef kansen creëren en vooral Wilco Breukelman was een paar keer dichtbij de aansluittreffer. De Breuk raakte daarbij 1x de lat en alleen voor de keeper kwam hij net 1 pas te kort.

Toch was de aansluittreffer daar in de 40e minuut. Een door Wilco Breukelman versierde vrije trap werd vanaf rechts genomen door Bernard Schalk. Ben plaatste de bal loepzuiver bij de 2e paal en daar was Erik Peterse zich knap vrijgelopen en volleerde hij de bal strak langs de paal in de goal: 3 – 2.

Helaas voor Swift 5 was Gerco Consemulder deze middag messcherp voor de goal als spits, want na goed voorbereidend werk van Wesley Pouls, gaf Consemulder het laatste tikje voor zijn 2e en dus de 4 – 2 een paar minuten voor de rust.

 

In de rust kon Swift 5 even bijkomen van de wervelende show van het 4e. Er werden wat zaken omgezet door de leiding en Erik Wegenwijs, David van Tessel en Remco Peterse kwamen binnen de lijnen voor Jos Weijers, Tom van Golde en Wilco Breukelman.

Swift 5 had afgesproken om snel de aansluittreffer te maken en dat lukte in de 58e minuut. Bernard Schalk werd aan de rechterkant op de punt 16 onreglementair neergehaald met een vrije trap tot gevolg. Erik Peterse ging achter de bal staan en zoals alleen Ziyech dat ook kan, vond hij het hoofd van de inlopende Eddie Kuipers bij de 2e paal. Ed kopte prachtig tegendraads de 4 – 3 binnen.

Swift 5 stond de 2e helft beter en had een beter antwoord op de lopende mensen van het 4e. Helaas ging er bij het rondspelen achterin een pass helemaal mis en kon Roy Uitman zijn 2e goal van de middag aantekenen: 5 – 3.

Toch gaf Swift 5 zich nog steeds niet gewonnen na opnieuw een tegenslag, want 5 minuten voor tijd mocht Anco van der Velde een corner nemen. In de mêlee van spelers voor de goal vond hij het hoofd van Eddie Kuipers die zijn hattrick van de middag aantekende 5 – 4.

De laatste grote kans van de middag was wederom voor Swift 5 en had ook zeker de gelijkmaker kunnen betekenen. Menno de Boer pompte vanaf de middellijn de bal in de 16 van Swift 4. Daar stuurde de ingevallen Sybrand Buren met een schitterende lichaamsschijnbeweging 2 verdedigers het bos in, waarna Anco van der Velde een vrije doortocht had naar de goal. Helaas ging de lob net over de goal in plaats van erin.

Wedstrijd afgelopen en Swift 4 kon aan het gratis bier dat hen beloofd was om gemotiveerd te raken!

Man van de wedstrijd was Raymon van Silfhout. Misschien omdat hij op deze dag jarig was, misschien omdat er oude rekeningen open stonden; feit was wel dat Ray een uitstekende wedstrijd instelling liet zien en vooral de 2e helft onpasseerbaar was achterin.

 

Volgende week speelt Swift 5 haar laatste officiële wedstrijd van 2019. Hier moet het aantreden in Ermelo voor de volgende bekerronde tegen DVS ’33 Ermelo 10 om 14:30 uur.

 

Opstelling: Marcel Meijer, Meint Hofstra, Jos Weijers (45’: Remco Peterse), Menno de Boer, Eddie Kuipers, Tom van Golde (45’: David van Tessel), Erik Peterse, Anco van der Velde, Raymon van Silfhout, Bernard Schalk (70’: Sybrand Buren) en Wilco Breukelman (45’: Erik Wegenwijs).