zaterdag 6 april 2019

VERSLAG: SWIFT 5 – WHC 7
UITSLAG: 6 – 2 (rust 3 – 0) (1 december: 2 – 4 gewonnen)
VOORAF:                                                                                            

  • WHC 2e plaats met 16 gespeeld 36 punten (59-25)
  • Swift 5e plaats met 16 gespeeld 29 punten (53-36)

 Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 tegen de nummer 2 WHC 7. Net als de heenwedstrijd in Wezep was Swift de bovenliggende partij en won het ook deze keer overtuigend met 6 – 2.

Swift kon weer met louter eigen materiaal aan de wedstrijd beginnen en het was voor de leiding dan ook weer niet eenvoudig een goede opstelling te maken, want iedereen wilde even graag starten in de basis. WHC is een tegenstander die Swift wel ligt en ook deze middag ging het niet verkeerd. Voorop in de strijd ging Frey Evangelista, want als links-achter had hij na 10 minuten de bal veroverd van zijn tegenstander en stoomde met bal en al op naar de 16 van WHC. Met een slim passje vond hij ook nog de vrijstaande Raymon van Silfhout die beheerst de 1 – 0 kon aantekenen.

Swift legde een prima 1e helft op de mat met bewegende spelers, een rondgaande bal en kansen te over.

In de 24e minuut was het weer raak voor Swift. Anco van der Velde nam een corner vanaf links indraaiend met zijn rechter been. De prima boogbal kwam de bal bij de 2e paal bij Sybrand Buuren die tussen 2 tegenstanders in, hoog boven hen uit toornde en de bal hard tegen de touwen knikte: 2 – 0.

WHC kon daar eigenlijk niet veel tegenover zetten en was alleen gevaarlijk bij een paar corners waarbij ze veel bewegende spelers hadden.

De laatste goal van de 1e helft was toch weer aan de andere kant toen Anco van der Velde Raymond van Silfhout lanceerde op rechts. Ray kon de bal nog net voor de achterlijn strak voorgeven en het was een speler van WHC die de bal met zijn hand in de goal sloeg. De goed leidende en niet te vermurwen man in het geel Rinze van der Velde bedacht zich geen moment en stond Swift de penalty toe. Dit zijn kostjes voor Eddie Kuipers die zijn onbeheerste aantal goals nog maar weer eens uitbreidde met 1: 3 – 0.

Na de thee kon Swift ook nog gebruik maken van 3 fitte spelers die ook weer moeiteloos meedraaiden in de geöliede machine. Peter Moonen, Jos Weijers en Tonnis Beishuizen speelden alle 3 dan ook een keurige 2e helft. Een kwartiertje hobbelde het spel nog wat heen en weer, maar na 15 minuten spelen was het toch weer raak voor Swift. Wederom kwam het gevaar van een corner van Anco van der Velde vanaf links. Hij plaatste de bal richting de melee van spelers voor de goal van WHC, waarbij de aanvoerder van hen de bal ongelukkig op zijn been kreeg en de bal in zijn eigen goal zag verdwijnen: 4 – 0.

Swift had haar doel bereikt door snel de 4e treffer te maken in de 2e helft. Ongemerkt liet men de teugels een beetje vieren, maar WHC maakte hier toch gelijk gebruikt van. In de volgende 20 minuten maakten ze 2 goals en speelde Swift rommelig: 4 – 1 en 4 – 2.

Echter, aan het laatste kwartier van de wedstrijd kon je zien dat kwaliteit naar boven komt drijven als iedereen ook maar blijft werken en conditie opgebouwd wordt na louter trainingsuren maken…

In de 45e minuut van de 2e helft was het Frey Evangelista die nog maar weer eens opstoomde. Deze keer was het aan de rechterkant van het veld en wederom bereikte hij de 16 van WHC. Na zijn vele voorzetten van de middag probeerde hij het deze keer zelf en ramde hij de bal in de kruising van de verre hoek: 5 – 2. Frey was dan ook zonder discussie de MAN VAN DE WEDSTRIJD.

Het slotakkoord was voor Tonnis Beishuizen in de 2e minuut van de extra speeltijd. Tonnis onderschepte een weggewerkte bal van WHC op randje 16 en met een bekeken boogbal passeerde hij de hele achterhoede van WHC: 6 – 2.

 

Door deze overwinning is Swift weer gestegen naar de 4e plaats en wacht volgende week de uitwedstrijd in Zwolle bij SVI 11, de nummer 8 van de competitie, om 12:30 uur maar liefst al.

Opstelling: Marcel Meijer, Freark van der Werff (45’: Peter Moonen), Menno de Boer, David van Tessel (45’: Jos Weijers), Frey Evangelista, Eddie Kuipers, Erik Peterse, Anco van der Velde, Bernard Schalk, Raymon van Silfhout en Sybrand Buuren (45’: Tonnis Beishuizen).