zaterdag 23 maart 2019

VERSLAG: NUNSPEET 8 – SWIFT 5
UITSLAG: 0 – 5 (rust 0 – 3)

VOORAF:                                                                                            

  • Swift   5e plaats met 15 gespeeld 26 punten (48-36)
  • Nunspeet 11e plaats met 15 gespeeld 8 punten (20-48)

Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 tegen de nummer 11 van de competitie Nunspeet 8. Ondanks dat er op een slecht kunstgrasveld gespeeld moest worden, domineerde Swift de hele wedstrijd en ging het verdiend met de 3 punten naar huis na een 0 – 5 overwinning.

 Swift 5 kon de wedstrijd weer gewoon met eigen materiaal beginnen op een klimatologisch heerlijke middag in Nunspeet. Vooraf werd er nog even gemopperd op het harde en platgetrapte kunstgras, maar toen na een minuut of 10 iedereen gewend was aan de ondergrond, werd er prima gevoetbald. Als collectief werd de bal rondgespeeld en schoof Swift steeds verder op de helft van Nunspeet.

In de 12e minuut was het voor het eerst raak voor Swift. Laatste man Eddie Kuipers zette goed druk op een speler van Nunspeet, dat aan het opbouwen was. Ed onderschepte de bal rand 16 en met een bekeken schot plaatste hij de bal in de verre hoek onhoudbaar voor de keeper: 0 – 1.

Swift verslapte daarna niet en bleef Nunspeet onder druk zetten. Ook werd steeds vrij makkelijk de vrije man gevonden, zodat er diverse kansen te noteren waren voor Swift.

In de 36e minuut mocht Anco van der Velde een corner nemen. Erik Peterse bezorgde de rebound wederom bij Anco en die vond met een mooie boogbal de instormende Tonnis Beishuizen bij de 2e paal: 0 – 2.

4 minuten later bepaalde Bernard Schalk de ruststand. Menno de Boer gooide aan de rechterkant van het veld in, en vond Bernard op de rand 16 van Nunspeet. Na goed afschermen en controleren van de bal, nam Ben de bal buitenkant rechts als volley op zijn slof en passeerde de keeper in de korte hoek: 0 – 3.

Toch lijkt het alsof Nunspeet geen enkele kans wist te noteren, maar dat was zeker niet waar. Keeper Marcel Meijer groeide uit tot man van de wedstrijd, want in 1e en 2e helft bracht hij een behoorlijk aantal kansen van Nunspeet om zeep en hield voor de 2e keer dit seizoen de 0.

 

Na de thee kregen Anco van der Velde, Eddie Kuipers en Sybrand Buuren rust en vielen Raymon van Silfhout, Frey Evangelista en Jeroen van der Leeden uitstekend in.

Met een volledig nieuwe kniebrace begon Raymon messcherp aan de 2e helft. Nieuwe rechtshalf Bernard Schalk vond met een mooie voorzet Raymon bij de 2e paal. Ray controleerde de bal beheerst met zijn borst en volleerde daarna de bal onhoudbaar in de goal: 0 – 4.

Inmiddels was Anco van der Velde weer teruggekomen binnen de lijnen na uitvallen van Tom van Golde. Anco speelde nu vanaf linkshalf en draaide met rechts gelijk een messcherpe voorzet de 16 van Nunspeet in. Daar was verdediger Frey Evangeliste meegeslopen en met zijn kruin tikte hij de bal met een boogje over de keeper: 0 – 5.
Hierna vond iedereen bij Swift het wel prima en mocht Nunspeet nog wat kansjes op Marcel Meijer proberen. Zoals al eerder gezegd, was Marcel deze middag onpasseerbaar.

 

Door deze overwinning nestelt Swift zich definitief op de 5e plaats en kan het zich gaan opmaken voor de thuiswedstrijd nummer 2 WHC voor over 2 weken (waar er in Wezep wel gewoon met 2 – 4 werd gewonnen….).

Opstelling: Marcel Meijer, Jos Weijers, Menno de Boer, Peter Moonen, Eddie Kuipers (45’: Frey Evangelista), Erik Peterse, Anco van der Velde (45’: Jeroen van der Leeden), Tonnis Beishuizen, Tom van Golde, Sybrand Buuren (45’: Raymon van Silfhout) en Bernard Schalk.