zaterdag 23 februari 2019

VERSLAG: SWIFT 5 – DSV ’61 8
UITSLAG: 9 – 2 (rust 2 – 1)

 VOORAF:                                                                                            

  • Swift 5e plaats met 11 gespeeld 21 punten (32-25)
  • WVF 12e plaats met 12 gespeeld 3 punten (12-71)

 Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 tegen de nummer laatst DSV ’61 8 uit Doornspijk. Het beloofde een doelpuntrijke middag te worden met in totaal maar liefst 11 goals. Swift 5 won afgetekend met 9-2 en haalde dus net geen 10-tal.

 Swift begon de wedstrijd met hulp van keeper Kevin Eggink en de verloren zoon Sander Klijn. Beiden speelden een prima wedstrijd tegen het zeer jonge DSV. Dat Swift altijd even op gang moet komen vanwege wat stramme spieren, bleek ook nu. De snelle rechtsvoor van DSV werd in de 2e minuut gelanceerd en op de punt 16, schoot hij strak en laag met zijn wreef in de verre hoek, onhoudbaar voor Kevin: 0 – 1.

Inmiddels was de Breuk met materiaalpech al weer van het veld gegaan en ging hij bij de verloren spullen op zoek naar nieuwe kiksen. Swift ging ook gelijk op zoek en de aansluittreffer werd gevonden in de 10e minuut. Het was Bernard die in de 16 van DSV de bal aan een touwtje had en zich langs diverse tegenstanders slalomde. Na een onreglementaire charge kon de zeer consequent leidende Rinze van der Velde niet anders doen dan Swift een penalty geven. Eddie Kuipers wist hier wel raak mee en passeerde de keeper bekeken: 1 – 1. Na de gelijkmaker hield Swift wel de overhand in de wedstrijd, maar het was wat slordig in het samenspel. DSV behield de kansen op snelle uitbraken, maar Frey Evangelista neutraliseerde uitmuntend de rest van de wedstrijd de beste man van DSV.

Net voor de rust pakte Swift dan toch de verdiende voorsprong. Het was aan de rechterkant waar Freark van der Werff en David van Tessel de bal veroverden en daarna vond Eddie Kuipers de vrijstaande Bernard Schalk op de rand 16 van DSV. Met een bekeken schuiver in de verre hoek passeerde hij de doelman: 2 – 1.

 

Na de thee viel Sander Klijn sterk in en probeerde Swift snel uit te lopen naar de 3 – 1. Na 6 minuten spelen werd dit ook een feit. Erik Peterse jaagde de verdediging van DSV goed op en onderschepte op aanwijzing van Sander de bal. Via Bernard kwam de bal bij spits Raymon van Silfhout die zijn kleine foutjes van de 1e helft ruimschoots goedmaakte met een prima afronding: 3 – 1.

Hierna ging het hard en liep Swift meedogenloos over DSV heen. Een mooie aanval over diverse schijven belandde bij Anco van der Velde op rechts. Anco zijn voorzet bereikte Tom van Golde bij de 2e bal die al binnenglijdend de 4 – 1 aantekende. Niet veel later mocht Anco een corner nemen die hij precies op het hoofd van Raymond plaatste. Op de doellijn walste MAN VAN DE WEDSTRIJD Tom voor de zekerheid de bal en wat spelers de goal in:  5 – 1.

In de 70e minuut wist DSV via een spaarzame counter de 16 van Swift te bereiken. De net weer ingevallen Peter Moonen tikte de bal voor de voeten weg van de spits van DSV en die bedacht na een paar seconden dat hij toch nog wel eens kon gaan liggen en zo een penalty versierde: 5 – 2.
Swift liet zich niet van de wijs brengen en ging dapper door met goals maken. 2 minuten later was het al weer raak via een scrimmage voor de goal van DSV en Erik Peterse tikte de bal met buitenkant links over de keeper heen: 6 – 2. DSV had de moed nu echt opgegeven en weer 2 minuten later had Raymon zijn 2e van de middag met links afgedrukt in de verre hoek: 7 – 2.
In de 81e minuut had David de bal op rechts en met een mooie voorzet vond hij het hoofd van Raymon in de 16 van DSV. Hij legde de bal uitstekend klaar voor de instormende Anco, die beheerst afrondde in de korte hoek: 8 – 2. De laatste goal van de middag was weer voor Eddie Kuipers. Na een mooie slalom door de hele verdediging van DSV heen, rondde Ed bekeken af in de hoek: 9 – 2.

Door deze overwinning is Swift gestegen naar de 3e plaats en wacht volgende week thuis SVI, de nummer 10, om 14:30 uur.

Opstelling: Kevin Eggink, Henk Afman (30’: Freark van der Werff), Eddie Kuipers, Peter Moonen (45’: Sander Klijn), Frey Evangelista, David van Tessel, Erik Peterse, Bernard Schalk, Tom van Golde, Raymon van Silfhout en Wilco Breukelman (5’ + 35’: Anco van der Velde).