Zaterdag 12 oktober 2019

Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 thuis tegen DSV 5 uit Doornspijk. Na een lange tijd op voorsprong gestaan te hebben in de 1e helft en een groot aantal kansen in de 2e helft, was het DSV dat met de 3 punten huiswaarts ging: 2 – 4.

VERSLAG: SWIFT 5 – DSV 5
UITSLAG: 2 – 4 (rust 1 – 2)

VOORAF: DSV 4e plaats met 2 gespeeld en 4 punten (5-3)
SWIFT  7e plaats met 3 gespeeld en 3 punten (8-13)

 Vanwege een aantal afwezigen was het deze middag Björn Buren die ons wilde assisteren. Volgens vader Sybrand zou het de 1e keer worden dat hij samen met zijn zoon thuis binnen de lijnen zou staan in een officiële wedstrijd, zowaar natuurlijk een mooi moment.

In het eerste kwartier tastten beide teams elkaar een beetje af en waren er wat kleine kansjes over en weer te noteren. Na 15 minuten maakte Eddie Kuipers daar een einde aan door de bal op de middenlijn te onderscheppen tijdens een aanval van DSV. Ed kon daarna ongehinderd opstomen naar de 16 van DSV en vanaf die 16 meter haalde hij hard en laag in de korte hoek de trekker over: 1 – 0.

Dat DSV best wel kon voetballen toonde men in de minuten daarna, maar gelukkig had keeper Marcel Meijer zijn uitstekende niveau weer te pakken en redde hij een paar keer knap.

Tot aan de 35e minuut had Swift de wedstrijd onder controle, maar dat veranderde plotsklaps. Jos Weijers werd, in de ogen van heel Swift onreglementair omvergekegeld, maar de scheids liet onverstoord doorspelen. Toen uit de tegenaanval meteen de bal in de goal van Swift verdween, uiteraard ook nog na van richting te zijn veranderd (1 – 1), ging Swift met name tegen zichzelf en vooral de scheids voetballen. Eerst werd Raymon van Silfhout na praten het veld uitgestuurd voor 10 minuten en of dat allemaal nog niet genoeg was, kreeg Swift ook nog een totaal onterechte penalty tegen in de 44e minuut: 1 – 2.

Voor Swift wel even iets om in de rust over te praten en er moet gezegd worden dat men uitstekend aan de 2e helft begon. De ingevallen Wilco Breukelman kreeg na 30 seconden al gelijk 1-op-1 met de keeper een grote kans en daarna volgende binnen 10 minuten eveneens grote kansen voor Eddie Kuipers (kopbal uit een corner) en Wilco Breukelman nog een keer uit een uitstekende voorzet van Björn Buren.

In de 56e minuut was het wederom Eddie Kuipers die in de 16 van DSV wilde gaan afdrukken, maar vanachteren werd neergehaald. Helaas werd dit geen penalty voor Swift, maar de tegenaanval van DSV werd wel de 1 – 3!

Toch ging Swift niet bij de pakken neerzitten, want in de 62e minuut kreeg het dan loon naar werken. Het was David van Tessel die de bal hard op de handen van een speler van DSV kopte in de 16 van hen. De gegeven penalty werd onberispelijk door Eddie Kuipers binnen geschoten: 2 – 3.

Swift ging gelijk op zoek naar ook de gelijkmaker en het was Meint Hofstra die vanaf het middenveld een lange rush langs de rechterkant maakte. Volgens eigen zeggen was hij ruim in de 16 van DSV aangekomen, waarna hij neergehaald werd. Helaas werd de vrije trap buiten de 16 meter toegekend. De genomen vrije trap werd ongelukkig op de 16 teruggelegd en in de voeten van een speler van DSV. Deze kon zo’n beetje het hele veld vrij oversteken samen met 3 makkers: 2 – 4.

Hierna ging Eddie Kuipers nog één keer alleen op de keeper af zonder resultaat en toen was na 80 minuten eigenlijk bij iedereen wel het kaarsje uit en kreeg men zin in de 3e helft…

Al met al speelde Swift gedurende de hele wedstrijd meer op de helft van de tegenstander, maar was het DSV dat veel effectiever was.

Man van de wedstrijd was Meint Hofstra. Of het aan zijn 4 leerlingen lag die helemaal uit Dronten door de regen naar Swifterbant waren gefietst om hun lievelings-leraar aan te moedigen of dat Meint weer rechtshalf mocht spelen, zullen we nooit weten. Feit was wel dat Meint heel veel energie stak in de wedstrijd en zo’n beetje over hele rechterflank voor gevaar zorgde bij zijn tegenstanders.

 

Volgende week speelt Swift 5 voor de volgende bekerrond thuis tegen Hierden 7 om 14:30 uur.

 

Opstelling: Marcel Meijer, Freark van der Werff (45’: Björn Buren), Jos Weijers, Menno de Boer, David van Tessel, Eddie Kuipers, Remco Peterse (45’: Wilco Breukelman), Tom van Golde, Meint Hofstra, Raymon van Silfhout (45’: Bernard Schalk) en Sijbrand Buren.