Zaterdag 5 oktober 2019

Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 uit bij VSCO 8. Swift mocht leuk meevoetballen, maar
het werd vakkundig uitgecounterd op snelheid door 2 heren op de brommer: 6 – 2.

VERSLAG: VSCO 8 – SWIFT 5
UITSLAG: 6 – 2 (rust 3 – 1)
VOORAF: VSCO   3e plaats met 2 gespeeld en 4 punten (8-4)
                      SWIFT  7e plaats met 2 gespeeld en 3 punten (6-7)

 
Al na 8 minuten keek Swift 5 tegen een achterstand aan en dat veranderde gedurende de wedstrijd ook niet meer. Een voorzet vanaf rechts werd door een inkomende middenvelder onhoudbaar ingekopt achter Wesley Pouls: 1 – 0. Wesley en ook Stan van Elp hielpen Swift 5 de middag door en speelden zeer verdienstelijk (ondanks de uitslag anders doet vermoeden).

8 minuten later was het weer raak voor de mannen uit Oosterwolde. De aanval was identiek: Swift balverlies op de helft van VSCO, een messcherpe counter over rechts, voorzet, man naar de 1e paal: goal: 2 – 0.

Toch weet Swift wat terug te doen, want in de 19e minuut is het Anco van der Velde die vanaf links een voorzet de 16 van VSCO in weet te slingeren. Daar is de meegeslopen Eddie Kuipers er als de kippen bij door de bal onhoudbaar in te koppen: 2 – 1.

Helaas is het toch VSCO dat voor de rust het verschil weer op 2 doelpunten weet te brengen. De uitvoering is identiek aan de 2-0, met balverlies van Swift op de helft van VSCO en de counter wordt bij de 1e paal ingetikt: 3 – 1.

Tijdens de thee probeert de leiding Swift weer bij de pinken te brengen, hetgeen toch wel lukt. 1 minuut na rust weet Swift namelijk de aansluittreffer te maken. Wederom komt er van Anco van der Velde (ditmaal uit een corner) een hoge bal vanaf links, die ook door Eddie Kuipers weer wordt ingekopt: 2 – 3.

Vervolgens weet Swift de wedstrijd spannend te houden tot de 62e minuut, maar daarna maakt VSCO vrij snel de 2 – 4 en de 2 – 5. Uiteraard weer uit snelle tegenaanvallen. Voor de statistieken valt in de 89e minuut dan ook nog de 2 – 6.

Al met al was voor Swift deze tegenstander net even te slim en wist men de beide razendsnelle buitenspelers elke keer prima te bedienen in de vrije ruimte op de helft van Swift.

Man van de wedstrijd was Jos Weijers. Na een foutloze 1e helft met de vlag in zijn hand, speelde hij ook nog eens een prima 2e helft als linksback.

Volgende week speelt Swift 5 de volgende wedstrijd thuis tegen DSV 5 om 15:00 uur. DSV staat 4e nu, Swift  7e.

Opstelling: Wesley Pouls, Meint Hofstra (45’: Jos Weijers), Menno de Boer (45’: David van Tessel), Eddie Kuipers, Freark van der Werff, Tom van Golde, Remco Peterse (45’: Stan van Elp), Erik Peterse, Bernard Schalk, Raymon van Silfhout (45’: Sijbrand Buren) en Anco van der Velde.