Zaterdag 2 november 2019
Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 thuis tegen ’s Heerenbroek 4. Tegen deze goede ploeg speelde Swift nog iets beter en hield de 3 punten in Swifterbant.

VERSLAG: SWIFT 5 – ’S HEERENBROEK 4
UITSLAG: 3 – 2 (rust 2 – 2)

 VOORAF: SWIFT 4e plaats met 5 gespeeld en 6 punten (14-19)
                      ‘s HEERENBROEK 5e plaats met 3 gespeeld en 6 punten (5-9)

 

Swift begon de wedstrijd sterk, want het zocht gelijk de aanval. Met een lange bal werd in de 2e minuut de sterk spelende Bernard Schalk diep gestuurd op links. Bernard hield de bal binnen aan de achterlijn en wist de bal tussen 2 verdedigers ook nog eens knap terug te leggen op de 16 van ’s Heerenbroek. Daar was de meegeslopen Anco van der Velde helemaal vrij en met binnenkant voet schoot Anco de bal tegendraads schitterend in verre hoek: 1 – 0.

Helaas moest Anco toen ook alweer vrij snel naar de kant met een nare liesblessure. Lang kon Swift echter ook niet genieten van deze voorsprong, want in de 8e minuut was het alweer gelijk. Met behoorlijk wat fortuin ging de bal via de kluts met een boog om keeper Marcel Meijer heen onhoudbaar strak langs de paal:

1 – 1.

’s Heerenbroek stond ook samen met Swift gedeeld 4e en is samengesteld uit veelal jonge dravers van onder de 30 jaar, maar Swift bood goed tegenstand. In de 24e minuut kwam ’s Heerenbroek zelfs ook op voorsprong. De ploeg mocht een vrije trap nemen op 20 meter afstand van de goal van Swift. Met een krul werd de bal bij de 2e paal neergelegd, alwaar hij ongehinderd binnengekopt kon worden: 1 – 2.

Swift gaf echter niet op en bood ’s Heerenbroek goed tegenstand. Voor de rust kwam dan ook de terechte gelijkmaker in de 35e minuut. Erik Peterse mocht een corner nemen en plaatste die strak bij de 1e paal op het hoofd van de instromende Eddie Kuipers. Snoeihard verdween de bal achter de kansloze keeper: 2 – 2.

Waar de 1e helft gekenmerkt werd door veel doelpunten, ontspon zich in de 2e helft een hele andere helft. Allereerst werd Jeffrey Pouls door de prima leiding binnen de lijnen gebracht, samen met Wilco Breukelman. Beiden vielen erg goed in en de overige spelers deden er ook nog eens een schepje bovenop. Vervolgens werd er om elke m2 gevochten en kregen beide teams grote kansen op de voorsprong. Marcel Meijer behield samen met zijn verdediging uitstekend de 0 in de 2e helft en ook voorin waren bij Swift Wilco Breukelman, Raymon van Silfhout en Meint Hofstra een plaag voor de verdediging van ’s Heerenbroek. Vooral deze laatste had al vroegtijdig de voorsprong op zijn voeten 1-op-1 met de keeper, maar helaas redde de keeper knap.

In de 80e minuut kwam dan toch de verlossende, maar zeker verdiende voorsprong van Swift. Het was Jos Weijers die achterin bij Swift met een overtuigende sliding de bal onderschepte. Via Erik Peterse en Bernard Schalk kwam de bal op links bij Wilco Breukelman. Met een slim passje legde Wilco de bal achter de verdediging van ’s Heerenbroek op de ingelopen Raymon van Silfhout. Ray moest in de 16 nog wel eerst zijn tegenstander uitkappen en rondde daarna zeer beheerst af in de korte hoek: 3 – 2.

Daarna moesten er dus nog minimaal 10 minuten gevoetbald worden en deed ’s Heerenbroek er nog een schepje bovenop. Swift liet zich niet van de wijs brengen en counterde er nog lustig op los gecombineerd met collectief hard werken. De stand bleef zoals hij was en de 3 punten bleven in Swifterbant, met een keurige 4e plaats tot gevolg voor Swift 5.

Man van de wedstrijd was het collectief deze middag. Tegen het goed spelende jonge team uit ’s Heerenbroek werd er door Swift hard gewerkt en toonde men samen een uitstekend wedstrijd-elan.

 

Volgende week speelt Swift 5 officieel uit bij Unicum al om 12:30 uur.

 

Opstelling: Marcel Meijer, Meint Hofstra, David van Tessel, Eddie Kuipers, Freark van der Werff (45’: Wesley Pouls), Tom van Golde (60’: Bernard Schalk), Anco van der Velde (5’: Jos Weijers), Remco Peterse, Erik Peterse, Bernard Schalk (45’: Wilco Breukelman), Raymon van Silfhout.