zaterdag 4 mei 2019
VERSLAG: SWIFT 5 – OWIOS 7

UITSLAG: 2 – 0 (rust 0 – 0) (27 oktober: 4 – 0 verloren)

VOORAF:
Swift 4e plaats met 18 gespeeld 35 punten (64-39)
Owios 10e plaats met 18 gespeeld 19 punten (37-42)

Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 tegen de nummer 10 OWIOS 7. Ondanks dat ze 10e stonden, was Owios vooraf zeker geen makkie, want in oktober had Swift 5 uit nog 4-0 verloren. 

Swift 5 werd deze middag geholpen door de JO17 spelers Jeroen Gort en Timon de Boer. Beide deden het uitstekend en zorgen voor continue dreiging aan de linkerkant van het veld. Ze begonnen nog op de bank, maar toen na een half uur Tom van Golde naar de kant moest, kon Jeroen Gort al invallen. En gelijk stond hij aan de basis van de 1e grote kans van Swift. Aan de linkerkant van het veld was Jeroen diep gestuurd en zijn voorzet vond het hoofd van Raymon van Silfhout. Met een schitterende duikkopbal mikte Ray de bal helaas net naast.

De tweede grote kans van Swift was na 40 minuten. Een corner van Erik Peterse vond Eddie Kuipers die de bal in de doelmond bracht. Met een dynamische pirouette probeerde Bernard Schalk de bal te raken, maar dit ging net niet helemaal goed…
Aan de andere kant van het veld was Owios ook zeker niet kansloos, want het team uit Oldebroek creëerde ook een behoorlijk aantal kansen…zeker het eerste half uur. Echter, Marcel Meijer voorkwam elke keer erger.

Na de thee bracht de leiding Sybrand Buren en Timon de Boer binnen de lijnen voor Peter Moonen en Tonnis Beishuizen. Of het aan deze wissels lag, laten we over aan de goden, maar feit was wel dat Swift na 3 minuten in de 2e helft op voorsprong kwam. Een vlotte combinatie via Timon de Boer en Erik Peterse zorgde ervoor dat deze laatste Jeroen Gort diep stuurde op links. De strakke lage voorzet op de inlopende Raymon van Silfhout kwam perfect op Ray zijn linkervoet en hij ramde de bal hard de goal in: 1 – 0.

Door wat tactische aanwijzingen van de leiding had Swift in de 2e helft het middenveld in handen gekregen en werd het publiek op de ene na de andere mooie aanval getrakteerd. Helaas beloonde Swift zich hieruit niet.

Eddie Kuipers was in de 75e minuut ook nog dicht bij een goal. Een lage corner bereikte Ed bij de 1e paal, maar zijn inzet ging helaas net over.

10 minuten voor tijd stuurde de goed leidende Rinze van der Velde een speler van Owios voor 10 minuten terecht naar de kant wegens een handsbal. Hierdoor kon Swift de wedstrijd gecontroleerd uitvoetballen.

In de laatste minuut werd de stand toch nog verdubbeld. Anco van der Velde was op rechts gelanceerd en zijn voorzet aan de achterlijn bereikte de ingelopen Raymon van Silfhout. Onreglementair werd Ray neergelegd en een penalty was het gevolg. Dit zijn koude kunstjes voor Eddie Kuipers, die de keeper van Owios dan ook onberispelijk passeerde: 2 – 0.
Man van de wedstrijd was Marcel Meijer want ondanks dat dit verslag anders doet vermoeden, was Owios ook regelmatig zeer gevaarlijk voor de goal van Swift. Marcel stond echter elke keer uitstekend zijn mannetje en verdient dan ook terecht deze titel.

 

Door deze overwinning is Swift weer gestegen naar de 3e plaats en wacht volgende week de uitwedstrijd in Doornspijk bij DSV ’61 8, de nummer 12 van de competitie, om 12:00 uur maar liefst al.

Opstelling: Marcel Meijer, Freark van der Werff, Peter Moonen (45’: Timon de Boer), Eddie Kuipers, Menno de Boer, Tom van Golde (30’: Jeroen Gort), Erik Peterse, Anco van der Velde, Tonnis Beishuizen (45’: Sybrand Buren), Bernard Schalk en Raymon van Silfhout.