Woensdag 22 mei 2019

VERSLAG: SWIFT 5 – ZALK 3

UITSLAG: 6 – 2 (rust 2 – 0) (7 oktober: 1 – 2 gewonnen)

VOORAF:                                                                                            

  • Swift 3e plaats met 20 gespeeld 41 punten (71-40)
  • Zalk             5e plaats met 20 gespeeld 31 punten (48-37)

Afgelopen woensdag speelde Swift 5 een inhaalwedstrijd tegen de nummer 5 Zalk 3. De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van de spelers William de Jonge, Henk Afman en Frey Evangelista. Gelukkig konden alle 3 minimaal een helft meeballen en speelde Swift 5 een prima pot met een 6 – 2 winst.

 

Swift 5 moest deze woensdag spelen, omdat Zalk 3 afgelopen zaterdag te weinig spelers had. Omdat we wel graag tijdens een thuiswedstrijd afscheid wilden nemen van de 3 spelers, is de wedstrijd afgelopen woensdag gespeeld.

Swift 5 begon prima aan de wedstrijd en liet de bal keurig rondgaan. In de 12e minuut was het voor het eerst raak. Tom van Golde ruimde de bal op vanuit het middenveld en de bal viel achter de linie van Zalk pardoes voor de voeten van Wilco Breukelman. De Breuk moest nog wel even 40 meter sprinten naar de goal van Zalk, maar eenmaal in de 16 ramde hij de bal met buitenkant rechts schitterend hoog in de verre hoek: 1 – 0.

In de 24e minuut was het weer raak voor Swift. Eddie Kuipers speelde met een slim balletje de doorgebroken Erik Peterse aan. Erik legde de bal breed op de goed meegelopen Raymon van Silfhout en met een sliding was de 2 – 0 een feit.

Noemenswaardig waren toch ook de kansen van Zalk die 3x 1-op-1 met keeper Marcel Meijer kwamen. Met grote klasse en een klein beetje geluk hield Marcel zijn doel gewoon schoon de 1e helft.

Na de thee kwamen William de Jonge, Henk Afman en Menno de Boer binnen de lijnen. Vooral die 1e 2 waren bijzonder, want beiden hadden een groot gedeelte van het seizoen met hardnekkige blessures langs de kant gestaan. Gelukkig konden zij tijdens hun afscheidswedstrijd nog een prima helft meedoen. Nr. 3 Frey Evangelista speelde als vanouds ook een prima pot met veel energie en zelfs ook een grote kans in de 2e helft. Helaas ging de bal net over na een goede aanval over links.

In de 50e minuut vond Tom van Golde met zijn 2e assist van de avond ditmaal Raymond van Silfhout. Ray kon vrij doorlopen naar de 16 van Zalk en met een bekeken schot scoorde Ray laag in de verre hoek: 3 – 0.

2 minuten later was het weer raak en maakte Raymond van Silfhout zijn hattrick compleet. Ook Erik Peterse tekende voor zijn 2e assist van de avond na onderschepping van de bal op het middenveld en met een slim passje stuurde hij Ray alleen op de keeper af. Raymon kon een hoek uitkiezen en de 4 – 0 was een feit.

Zalk deed hierna toch wat terug en maakte de 4 – 1.

Daarna was het ook topscoorder Eddie Kuipers die een duit in het doelpuntenzakje deed. Eerst versierde hij in de 67e minuut een vrije trap op de rand van de 16 van Zalk. Met een bekeken schot in de verre hoek liet hij de keeper kansloos: 5 – 1.

7 minuten later was Eddie zelf door de verdediging van Zalk geslalomd en links aan de achterlijn aangekomen, passeerde hij de keeper knap in de korte hoek: 6 – 1.

Laatste wapenfeit van de avond was voor Zalk dat met de 6 – 2 eindstand in de boeken bracht.

Man(nen) van de wedstrijd waren natuurlijk William, Henk en Frey die ook een publiekswissel kregen en in het zonnetje gezet werden. Namens ons hele team: Mannen bedankt voor jullie tomeloze inzet over de vele jaren en we hopen dat het jullie, vooral sportief, nog vele jaren goed gaat!

 

Als kers op de taart mag Swift 5 a.s. zaterdag om 14:30 uur nog een laatste keer de wei in en wel in en tegen koploper ESC 7 uit Elburg.

Opstelling: Marcel Meijer, Freark van der Werff, Peter Moonen (45’: Menno de Boer), Eddie Kuipers (45’: William de Jonge), Frey Evangelista, Tom van Golde (45’: Henk Afman), Erik Peterse, Sybrand Buren (45’: Jeroen van der Leeden), Bernard Schalk, Wilco Breukelman en Raymon van Silfhout.