SWIFT 5 MET 2 GEZICHTEN TEGEN DSV

Zaterdag 12 mei 2018

VERSLAG: DSV 8 – SWIFT 5    –    UITSLAG: 3 – 3 (rust 0 – 3) (11 november: 3-3)
DSV 4e plaats met 17 gespeeld 29 punten (56-32)   –   Swift 5e plaats met 19 gespeeld 27 punten (65-53)

 

Swift 5 speelde afgelopen zaterdag wellicht haar beste helft van haar bestaan tegen DSV 8 en ging met een 0 – 3 voorsprong de rust in. Helaas was het contrast in de 2e helft enorm en mocht DSV in 10 minuten tijd de stand weer gelijktrekken. Met de eindstand van 3 – 3 mocht Swift dan ook zeker niet mopperen!

 

Met Justin Venverloo in het midden en Kees ten Cate op de bank begon Swift aan de lastige uitwedstrijd tegen DSV 8, een team dat maar 1 plaatsje boven ons staat. Swift kwam voortvarend uit de startblokken en speelde frivool op de helft van de tegenstander. Waarschijnlijk hadden de houthakkers van de Veluwe de verslaglegging van de Polderzonen gevolgd, want na 10 minuten haalden ze direct de angel uit ons team door Bernard onbeschoft neer te maaien, met een definitieve uitvalbeurt tot gevolg. De gretige Kees ten Cate pakte deze mogelijkheid met beide handen aan en speelde een goede wedstrijd vanaf het midden.

 

Het enige dat we konden doen is onze voeten laten spreken en aanvoerder Erik Peterse nam hierin het voortouw. Hij strooide met intelligente passjes en zette Justin meerdere malen vrij voor de keeper. In de 11e minuut stuurde hij Justin met een lange bal diep. Deze kapte naar zijn linker been op 16 meter en rondde af in de verre hoek: 0 – 1.

 

Daarna ging Swift gewoon verder en kreeg het kans na kans. Eerst plaatste Erik nog een vrije trap op het hoofd van Eddie Kuipers die hij naast kopte, maar in de 20e minuut was een identieke situatie wel raak: Eddie kopte snoeihard door de handen van de keeper de goal in: 0 – 2.

 

Weer 5 minuten later had Swift al weer een tijdje de bal en speelde het keurig de bal rond totdat de vrije man gevonden werd. Het was Eddie die vanuit achter inschoof en Justin lanceerde door het midden. Met een prachtig boogballetje tekende Justin voor zijn 2e van de middag en de ruststand: 0 – 3.

 

Na de rust had Syb gezien dat het goed was en ging tevreden achterover zitten op de bank. Tom werd ingebracht en Swift begon aan de 2e helft.

 

Een paar verse krachten aan de kant van DSV bracht meteen de ommekeer bij hen, want de ene snelle aanval na de andere kreeg Swift te verwerken. Het contrast met de 1e helft was enorm, want nu was het DSV dat de touwtjes in handen had en Swift kwam totaal niet meer aan voetballen toe. Een doelpunt was dan ook niet onvermijdelijk en DSV scoorde dan ook in de 47e, 50e en 55e minuut op 3 identieke manieren via snelle counters. Gelukkig was de toverdrank daarna ook uitgewerkt en hielden ze het voor gezien.

 

Swift kreeg het nog voor elkaar om een paar afstandsschoten van Justin te fabriceren en uit een corner nog een kans van Tonnis, maar dat was het dan ook wel.
Al met al een bijzondere middag weer met voor beide ploegen een punt. Swift kan de borst natmaken, want volgende week komt nummer 6 WZC Wapenveld op visite.

 

Opstelling: Marcel Meijer, Freark van der Werff, Eddie Kuipers, Peter Moonen, William de Jonge, Tonnis Beishuizen, Jos Weijers, Erik Peterse, Justin Venverloo, Sybrand Buren (45’: Tom van Golde) en Bernard Schalk (10’: Kees ten Cate).

 

 

By |2018-07-02T18:41:29+00:0014 mei 2018|5e, Wedstrijdverslagen|