zaterdag 13 april 2019

VERSLAG: SVI 11 – SWIFT 5

UITSLAG: 1 – 5 (rust 0 – 2) (2 maart: 1-1)

 VOORAF:                                                                                            

  • Swift 4e plaats met 17 gespeeld 32 punten (59-38)
  • Nunspeet 8e plaats met 17 gespeeld 22 punten (39-35)

 

Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 tegen de nummer 8 van de competitie SVI 11. Het werd een gevecht tegen de elementen, want na hagel, sneeuw, zonneschijn en scheidsrechter, kwam Swift 5 als winnaar uit de bus met 1 – 5.

 Swift 5 werd deze middag geholpen door Mark Holtrop tegen een tegenstander waar thuis op 2 maart nog met 1-1 gelijk tegen gespeeld werd. Maar gelukkig kon Swift 5 wel gebruik maken van de altijd gevaarlijke, behendige en knappe Anco. Al na 4 minuten spelen, kreeg hij de bal op circa 25 meter van het doel. Met zijn technisch begaafde rechterbeen schoot hij de bal in de linker kruising na een drop-kick. Het publiek in Ittersum was zo onder de indruk dat ze nu nog altijd aan het applaudisseren zijn: 0 – 1. (Redactie: deze tekst is ingezonden materiaal van een niet nader te benoemen persoon). Dit was dan ook meteen wel het enige dat we van Anco te zien kregen, want hierna liet zijn lichaam hem in de steek en verving Frey Evangelista hem met verve. De wedstrijd speelde zich hierna grotendeels op het middenveld af en waren er aan beide kanten eigenlijk geen kansen te noteren. De enige opwinding van de 1e helft kwam van de leidsman die er driftig op los discussieerde en heen-en-weer het veld in en uit liep.

Toch haalde Swift de rust met nog een goal. Het was Frey Evangelista die op linksvoor een vrije trap versierde en zelf maar achter de bal ging staan. Zijn scherpe voorzet verraste iedereen en vooral een speler van SVI die hem keihard in eigen goal kopte: 0 – 2. Hierna was het ook gelijk rust.

 

Na de thee kreeg de knie van Menno de Boer even wat rust en werd Erik Peterse ingebracht hetgeen uiteraard voor meer controle zorgde. 6 minuten na rust leek dat er nog niet op, want vanaf 20 meter verdween een zondagsschot van SVI zo in de kruising: 1 – 2.

De eerdergenoemde elementen speelden in de 2e helft een nadrukkelijke rol, want eerst was de zon ingeruild voor hagel, om daarna gelijk in sneeuw te veranderen. De scheids deed ook nog een duit in het zakje, want een volledig reglementaire inzet van de weer ingevallen Menno om de bal corner te werken, werd tot verrassing van heel Swift tot penalty gepromoveerd. Maar dan moet de bal natuurlijk wel eerst nog langs Marcel Meijer en die redde uitstekend.

Hierna stelde Swift orde op zaken en mocht Erik Peterse met nog 15 minuten te spelen een vrije trap nemen aan de rechter kant op de helft van SVI. Met zijn linkerbeen draaide Erik de bal perfect de 16 in van SVI en vond bij de 2e paal de ingelopen Eddie Kuipers die beheerst de 1 – 3 inknikte.

5 minuten later bekroonde Mark Holtrop zijn uitstekende middag ook met een goal. Een voorzet van Bernard Schalk leek met de knie door een speler van SVI weggewerkt te worden. Maar op 20 meter van de goal van SVI nam Mark de bal even aan en volleerde de bal daarna onderkant lat de goal in: 1 – 4.

3 minuten voor tijd werd de laatste goal van de middag gemaakt. Een vrije trap van Menno de Boer kwam bij Bernard Schalk terecht in de 16 van SVI. Ben vond de vrijstaande Erik Peterse die met een drop-kick de bal in het dak van de goal joeg: 1 – 5.

 

Man van de Wedstrijd was zonder enige discussie Peter Moonen. Na wat psychologische oorlogsvoering van de leiding was ons langste lid dermate gemotiveerd dat hij deze middag maar 1x een onhoudbaar schot moest laten passeren en verder een uitstekende prestatie leverde!

 

Door deze overwinning nestelt Swift zich definitief op de 4e plaats en kan het zich gaan opmaken voor de thuiswedstrijd over pas 2 weken thuis tegen de nummer 10 OWIOS 7 (waar in oktober kansloos met 4-0 van verloren werd!).

Opstelling: Marcel Meijer, Jos Weijers (60’: Menno de Boer), Menno de Boer (45’: Erik Peterse), Peter Moonen, Freark van der Werff, Eddie Kuipers, Anco van der Velde (5’: Frey Evangelista), Mark Holtrop, Tom van Golde, Raymon van Silfhout en Bernard Schalk.