zaterdag 1 december 2018

VERSLAG: WZC 7 – SWIFT 5
UITSLAG: 2 – 4 (rust 0 – 2)
VOORAF: WHC 1e plaats met 8 gespeeld 20 punten (30-12)
Swift 4e plaats met 8 gespeeld 15 punten (24-21)

Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 tegen de fictieve koploper WHC 7 uit in Wezep. Het speelde collectief een uitstekende wedstrijd en ging na 90 minuten met de verdiende 3 punten huiswaarts.

 Met wederom een selectie met louter eigen materiaal, begon Swift 5 aan de uitwedstrijd tegen koploper WHC 7. De leiding had het team van Swift tactisch erg goed neergezet met Bernard Schalk als extra spelverdeler in het centrum. Dit pakte uitstekend uit, want Swift had het meeste balbezit, werd gevaarlijk voor de goal van WHC en gaf achterin weinig weg.

In de 10e minuut kwam Swift dan ook verdiend op voorsprong. Eddie Kuipers zag van achteruit Erik Peterse op links diepgaan. Erik bediende vervolgens met een bekeken voorzet spits Raymond van Silfhout die tegendraads koppend de openingstreffer voor zijn rekening nam: 0 – 1.

Hierna verslapte Swift niet en bleef de verdediging van WHC bestoken met goede aanvallen. Erik Peterse, Eddie Kuipers en 2x Raymond van Silfhout waren dicht bij een grotere voorsprong.

In de 35e minuut was het dan toch weer raak. De hardwerkende Wilco Breukelman werd gevloerd 25 meter voor de goal van WHC. Bernard Schalk eiste de vrije trap op en had zijn plannetje al klaar samen met Eddie Kuipers. Bernard legde de bal schitterend achter de verdediging van WHC en Eddie liep uitstekend koppend tegen de bal aan en scoorde ook tegendraads: 0 – 2.

Gedurende de hele 1e helft kon er maar 1 grote kans voor WHC genoteerd worden, maar voor de rest speelden ook David van Tessel, Menno de Boer, Jos Weijers en Marcel Meijer een uitstekende helft.

Curieus moment was 5 minuten voor de thee. David van Tessel moest helaas met de onwelwillende hamstring naar de kant. Tonnis Beishuizen was zijn enthousiaste vervanger. Echter, in zijn 1e duel binnen de minuut, verzwikte Tonnis zijn enkel en kon rechtsomkeert weer terug naar de bank!

Na de thee speelde Swift weliswaar met de wind tegen, maar wilde het WHC gelijk op de pijnbank leggen door snel te scoren. Dit plan pakte zowaar ook nog uit, want na 12 minuten was het weer raak voor Swift. Laatste man Eddie Kuipers was ingeschoven het middenveld in en onderschepte een aanval van WHC. Ed bedacht zich geen moment, zag de keeper voor zijn goal staan en vanaf 20 meter verschalkte hij de keeper van WHC met een schitterende boogbal: 0 – 3. Een ongekende luxe natuurlijk, maar op dat moment gewoon zeer verdiend. WHC wist niet wat er gebeurde en ging noodgedwongen “alles of niets” spelen. Dit leverde in het laatste kwartier toch nog een paar spannende minuten op, want een zondagsschot vanaf 20 meter maakte de 1 – 3. En 7 minuten later tekende de spits van WHC a.k.a “haantje de voorste” voor de 2 – 3. Toch was het Swift dat winnend uit de bus kwam, want in de laatste minuut van de wedstrijd maakte het aan alle spanning een eind. Eddie Kuipers lanceerde de wederom sterk spelende Raymon van Silfhout op rechts. Ray sneed de 16 in van WHC en vond bij de 2e paal de altijd loerende Sybrand Buren. Met deze niet te missen kans, beloonde Sybrand zijn sterke najaar met nog maar weer eens een goal: 2 – 4.

Door deze overwinning is Swift gestegen naar de 3e plaats en wacht volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis om 14:30 uur tegen de nr. 6 SVI 11.

Opstelling: Marcel Meijer, Menno de Boer, David van Tessel (40’: Tonnis Beishuizen, 41’: Freark van der Werff), Eddie Kuipers, Jos Weijers, Wilco Breukelman (45’: Peter Moonen), Bernard Schalk, Erik Peterse, Tom van Golde, Raymon van Silfhout en Sybrand Buren.