zaterdag 11 mei 2019

VERSLAG: DSV ’61 8 – SWIFT 5

UITSLAG: 1 – 5 (rust 1 – 2) (23 februari: 9-2 gewonnen)

 VOORAF:                                                                                            

  • Swift 3e plaats met 19 gespeeld 38 punten (66-39)
  • DSV 12e plaats met 19 gespeeld 6 punten (22-118)

 

Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 tegen de nummer laatst van de competitie DSV 8. Op een schitterende zaterdag in mei speelde Swift een goede wedstrijd en liet het de ploeg met al 118 tegengoals kansloos: 1  – 5.

Met 13 (bijna) fitte spelers toog Swift 5 afgelopen zaterdag naar Doornspijk. Gelukkig konden we deze middag weer beschikken over de geblesseerden Wilco Breukelman en David van Tessel. Ook werden we versterkt met Jeffrey Pouls die een prima wedstrijd speelde aan de rechterkant.

Swift 5 begon prima aan de wedstrijd want het was na een paar minuten spelen al gelijk een paar keer gevaarlijk voor de goal van DSV opgedoken. In de 5e min brak de beweeglijke Anco van der Velde door de verdedigingslinie van DSV heen na een mooie pass van David van Tessel. Anco passeerde de keeper eenvoudig: 0 – 1.

DSV had zich echter deze middag ook wat versterkt met rappe knapen, want binnen een paar minuten was het ook gelijk raak aan de andere kant: 1 – 1.

Voor Swift het signaal om deze wedstrijd niet te lichtzinnig op te vatten, maar desondanks speelde het een 1e helft die niet altijd even lekker liep. Er werd net even te veel balverlies geleden of te snel een te diepe keuze gemaakt waar balbezit een betere optie was geweest.

Desalniettemin creëerde Swift wel weer kansen en was Sybrand Buren 2 keer dicht bij een goal. Een redelijk eenvoudige intikker ging over en een kopbal op zijn stropdas idem-dito.

De laatste kans van Swift in de 1e helft was voor Frey Evangelista. Als snelle linksachter was hij meegeslopen en speelde zich via een goede combinatie met Anco van der Velde vrij in de 16 van DSV. Zijn inzet met rechts verdween helaas net naast.

Aderlating voor Swift was de blessure van Tonnis Beishuizen na een half uur spelen. Tonnis verdraaide zijn enkel lelijk en moest voor Bernard Schalk naar de kant.

De wedstrijd leek met een gelijk spel de rust in de gaan, maar echt in de laatste seconde van de 1e helft vond David van Tessel met een schitterend boogballetje in de 16 van DSV Wilco Breukelman. De Breuk controleerde de bal tussen 2 man in (dat werden er aan de stamtafel steeds meer) en wipte de bal beheerst over de aanstormende keeper: 1 – 2.

 

Na de thee deed de leiding ook een duit in het zakje door Swift 4-3-3 te laten spelen. Deze omzetting pakte zeer goed uit, want DSV wat totaal niet meer gevaarlijk en Swift had het middenveld compleet in handen. Raymon van Silfhout was binnen de lijnen gekomen en werd gelijk aan het werk gezet. Binnen 5 minuten zetten Wilco Breukelman, Erik Peterse en Bernard Schalk hem alleen voor de keeper, maar helaas werd dit net geen goal. 5 minuten later was het wel raak voor Swift. Frey Evangelista was op links weer eens doorgebroken en zette Wilco Breukelman aan het werk. Deze vond Bernard Schalk in de 16 van DSV die zijn tegenstander uitkapte en prima afrondde in de verre hoek: 1 – 3.

In de 70e minuut werd Raymon van Silfhout diep gestuurd door Eddie Kuipers. Alleen voor de keeper was Ray niet zelfzuchtig en legde de bal breed voor de meegelopen Erik Peterse: 1 – 4.

In de 80e minuut bekroonde Swift een uitstekende 2e helft met een 3e goal. Frey Evangelista stoomde op links maar weer eens op en via een goede één-twee met Erik Peterse kon hij vrij op de keeper van DSV af. Na enig gefrommel, veel inzet en een beetje mazzel ging de bal er in: 1 – 5.

 

Man van de Wedstrijd was Wilco Breukelman. “De Breuk” had maar liefst 10 weken aan de kant gezeten, kon afgelopen donderdag voor het eerst weer meetrainen en speelde zaterdag een uitstekende wedstrijd met mooie passjes, goede inzet en een schitterende goal!

Door deze overwinning verstevigt Swift zich op de 3e plaats en kan het zich gaan opmaken voor de thuiswedstrijd op 16 mei tegen de nummer 5 Zalk 3 (waar in oktober we samen met de familie Moonen naar een 1-2 overwinning vochten!)

Opstelling: Marcel Meijer, Jeffrey Pouls, Menno de Boer, Eddie Kuipers, Erik Peterse, Anco van der Velde,  Frey Evangelista, David van Tessel, Tonnis Beishuizen (30’: Bernard Schalk), Wilco Breukelman en Sybrand Buren (45’: Raymon van Silfhout).