VERSLAG: WZC WAPENVELD 4 – SWIFT 5

UITSLAG: 5 – 5 (rust 2 – 2)

 VOORAF:                                                                                            

  • Swift 4e plaats met 13 gespeeld 25 punten (42-28)
  • WZC 6e plaats met 13 gespeeld 19 punten (42-39)

 Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 tegen de nummer 6 WZC 4 uit uit Wapenveld. Ondanks dat Swift de hele tijd achter de feiten aan liep en achterstanden te verwerken had van 2-0, 4-2 en 5-3, wist het toch nog met een punt naar huis te gaan met de korfbaluitslag 5 – 5. 

Vanwege enkele afwezigen of geblesseerden begon Swift de wedstrijd met hulp van Marijn van Reeden (a.k.a. Tinus) en Daan Nijboer. Ook maakte Jeroen van der Leeden zijn eerste meters binnen de lijnen sinds jaren en waren we in de gelukkige omstandigheid dat we de langdurig zieke Jos Weijers weer binnen de lijnen konden bewonderen. Allen speelden een uitstekende wedstrijd.

WZC was weer een team met louter jonge dravers en die kwamen dan ook vol energie uit de startblokken. Swift daarentegen werd pas naar een kwartiertje wakker, maar toen had WZC er al 2 achter keeper Marcel Meijer weten te krijgen: 2 – 0.
Echter, de mouwen werden opgestroopt, de regen en harde wind genegeerd en op het glibberige veld ging Swift bewegen met kortere bewegingen. Het was Anco van der Velde die op linkshalf een vrije trap verdiend had en zelf de vrije trap nam. Hij vond bij de 2e paal het hoofd van Eddie Kuipers die weer kruislings voor het doel van WZC langs kopte. Daar had Erik Peterse zich vrijgelopen en kon de bal het laatste tikje geven: 2 – 1.

Na 35 minuten spelen kreeg Swift ook de op dat moment verdiende aansluitingstreffer. Met een slim passje stuurde Eddie Kuipers Raymon van Silfhout weg in de diepte. Raymon kon alleen op de keeper af en omspeelde die professioneel en maakte de 2 – 2.

 

In de rust werd afgesproken om snel de volgende treffer te maken en daar waar mogelijk uit te lopen naar 2 – 4. Het omgekeerde gebeurde echter en het leek wel of het een kopie werd van de 1e helft. Swift stond 2x te slapen en voor iedereen er erg in had, was WZC weer met 2 doelpunten uitgelopen via snelle counters: 4 – 2.
Opnieuw moest Swift aan de bak, maar dat deed iedereen dan ook zonder morren. Nu was het David van Tessel die op rechts was vrijgespeeld. Met een bekeken voorzet naar de 1e paal vond David Eddie Kuipers die zonder aanname de bal in één keer hard op het doel ramde en de keeper in de korte hoek passeerde:
4 – 3.
Niet lang daarna was het toch weer WZC dat nog maar weer eens een counter plaatste en nu toch echt moet hebben gedacht dat ze bij Swift de genadeklap hadden uitgedeeld, want het werd maar liefst 5 – 3.

Maar als een gewonde bokser die nooit opgeeft, krabbelde Swift wederom overeind. De speler die hier het voortouw in nam was niemand minder dan MAN VAN DE WEDSTRIJD Menno de Boer. Zijn onoverzettelijkheid en wilskracht zorgde er voor dat Swift wederom de aansluitingstreffer kon maken. Net een paar meter over de middellijn, recht voor de dug-out kwam Menno op kracht voor zijn tegenstander een ramde de bal voor de voeten van de tegenstander naar voren. Echter, waar niemand rekening mee gehouden had, en vooral de keeper van WZC niet, werd de bal opgepikt en versneld door de windkracht 5 van deze middag en de bal verdween als een kanonskogel onder de lat in de verre hoek en dus maakte Menno de goal van zijn leven: 5 – 4.

Swift rook nu bloed en WZC liep op hun jeugdige tandvlees. 5 minuten later mocht Anco van der Velde een corner nemen en met een bekeken boogbal vond hij Raymon van Silfhout die hoog boven een melee van spelers uittoornde en de bal in de goal knikte: 5 – 5.
Het leek hiermee gedaan te zijn, maar de 3 punten waren voor Swift zelfs nog voor het grijpen. Swift wist namelijk in de resterende speeltijd ook nog 2x via Eddie Kuipers en 1x via Erik Peterse de lat te raken en Daan Nijboer kopte nog een keer op de paal. Blijkbaar mocht het niet zo zijn en moesten beide partijen tevreden zijn met een punt.

 

Door dit gelijke spel blijft Swift op de 4e plaats staan en wacht volgende week thuis de nummer 2 IJVV, om 15:00 uur.

Opstelling: Marcel Meijer, Martijn van Reeden (45’: Jos Weijers), Menno de Boer, Peter Moonen (60’: Martijn van Reeden), Frey Evangelista, David van Tessel, Erik Peterse, Eddie Kuipers, Anco van der Velde, Raymon van Silfhout en Jeroen van der Leeden (45’: Daan Nijboer).