zaterdag 6 oktober 2018
VERSLAG:  ZALK 3 – SWIFT 5
UITSLAG: 1 – 2 (rust 1 – 0)

VOORAF:
Swift 1e plaats met 2 gespeeld 6 punten (9-5)
Zalk 7e plaats met 2 gespeeld 3 punten (5-6)

Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 de altijd lastige uitwedstijd tegen Zalk 3. Het werd een enerverende middag waarbij de 3 punten mee terug gingen naar Swifterbant en waarbij vader en zoon Moonen het verschil maakten: De ene maakte de winnende goal en de andere nam het voortouw in de psychologische oorlogsvoering rondom een onterechte penalty: 1 – 2. Ook keeper Kevin Eggink hield Swift 5 in de slotminuten op de been.

 

Door een groot aantal afwezigen, trad Swift 5 versterkt aan met maar liefst 5 verjongingen: Dennis de Jong, Daan Nijboer, Kevin Eggink, Thim Verhoeven en Luc Moonen hebben ons geweldig geholpen.

Het begin van de wedstrijd was echter voor Zalk, want het zette gelijk een goede aanval op over rechts. De voorzet leek voorbij de waaien, maar werd teruggebracht voor de goal van Swift en één van de spitsen kopte tegendraads de 1 – 0 binnen. Daarna kroop Swift wat uit haar schulp en creëerde het wat kleine kansjes via Dennis de Jong, Luc Moonen en Thim Verhoeven. De 1e helft golfde het spel daarna wat heen en weer, waarbij ook Zalk de kans kreeg om de voorsprong uit te breiden, maar liet dit na. De stand veranderde tot de thee echter niet meer.

Net voor de rust waren Daan Nijboer en Frey Evangelista binnen de lijnen gebracht als verse krachten. Jos Weijers kwam na de rust en alle 3 speelden ze een keurige 2e helft.

 

Na de thee stond er een ander Swift en speelde het eigenlijk de hele 2e helft op de helft van Zalk en creëerde kans op kans. Vooral Thim Verhoeven was een plaag voor de verdediging van Zalk en zijn grootste kans was in de 75e minuut waarbij hij de bal over de keeper lobde; echter ook over de goal. Zalk deed nog 1x iets terug en schoot de bal langs Kevin op de paal. Daarna was het Swift dat de klok sloeg. Thim lanceerde Daan Nijboer die alleen op de keeper af kon. Zijn inzet verdween echter net aan de verkeerde kant van de paal.

In de 79e minuut was het dan wel raak. De corner van Thim vond het hoofd van William de Jonge en die plaatste de bal in de doelmond van Zalk. Daar was Dennis de Jong de enige die attent was en die tikte de gelijkmaker binnen: 1 – 1.

Swift rook bloed en ging vol voor de winnende goal. Zelfs Wilco Breukelman toonde zijn klasse van weleer en ging voorop in de strijd. Mooi moment was toen hij een verre uittrap van Kevin in één uit de lucht plukte en meteen op snelheid richting de goal van Zalk kon versnellen. Ook Sybrand Buuren werkte zich een slag in de rondte en stond zelfs aan de basis van de goal in de 88e minuut. Syb veroverde de bal op het middenveld en plaatste hem met een sliding richting Thim. Deze vond met een splijtende pass dwars door de verdediging Luc Moonen die alleen op de keeper af kon. Beheerst rondde Luc de aanval af in de verre hoek: 1 – 2.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Zalk dacht daar toch even anders over. Het ging nog 1x vol op de aanval en bestookte het doel van Kevin eerst met een hoge bal. Met een uiterste krachtinspanning tikte Kevin de bal knap corner. Uit deze corner ontstond een scrimmage voor de goal van Swift en redde Kevin wederom knap. De daarop volgende voorzet belandde op het hoofd van Peter Moonen. Echter de scheidsrechter had blijkbaar een hand in het spel gezien. De “kleine oorlog” die Peter vervolgens wist te voeren, bracht de penalty-nemer van Zalk dusdanig van slag dat zijn inzet geen goal werd en Kevin zich juist onsterfelijk maakte door de bal fantastisch uit de hoek te ranselen!

 

Al met al een zeer enerverend slot van een leuke wedstrijd en Swift 5 dat brutaal de koppositie in de stand behoudt. Op naar de thuiswedstrijd volgende week om 14:30 uur tegen de nr. 4 ESC!

Opstelling: Kevin Eggink, David van Tessel, William de Jonge, Menno de Boer, Luc Moonen, Tom van Golde (40’: Frey Evangelista), Erik Peterse (40’: Daan Nijboer), Thim Verhoeven, Sybrand Buren (45’: Jos Weijers), Wilco Breukelman en Dennis de Jong.