zaterdag 24 november 2018
VERSLAG: SWIFT 5 –  NUNSPEET 8
UITSLAG: 3 – 2 (rust 1 – 1)

VOORAF:                                                                                            

  • Swift 4e plaats met 7 gespeeld 12 punten (21-19)
  • Nunspeet 11e plaats met 7 gespeeld 7 punten (12-15)

Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 tegen het lager geklasseerde Nunspeet 8. De eindstand doet vermoeden dat het een spannende wedstrijd was, maar de 3-2 voor Swift 5 was ruim verdiend.

Met wederom een selectie met lauter eigen materiaal, begon Swift 5 aan de thuiswedstrijd tegen Nunspeet 8. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Henk Keizer, die dit volwaardig en zeer professioneel tot uitvoering bracht.
Nunspeet werd eigenlijk gelijk vastgezet op eigen helft en kwam daar maar sporadisch vanaf met 2 snelle buitenspelers. Deze lagen echter ook nog eens uitstekend aan de ketting bij Frey Evangelista en Freark van der Werff en werden zo dus niet echt gevaarlijk.

Swift 5 speelde veel op balbezit het balletje rond en bereikte regelmatig de spitsen Raymond van Silfhout en Sybrand Buren. In de 20e minuut was het voor het eerst raak voor Swift 5. Raymond van Silfhout werd hard en strak ingespeeld in de 16 van Nunspeet. Met een knappe voetbeweging speelde hij zijn aanvoerder vrij voor de goal: 1 – 0.

Het spel veranderde niet en Swift kreeg meerdere kansen op het uitbouwen van de stand via Tonnis Beishuizen, Raymond van Silfhout en de sterk inschuivende Eddie Kuipers.

In de laatste minuut van de 1e helft mocht Swift nog een corner nemen, maar was niet helemaal meer georganiseerd in de verdediging. De snelle counter van Nunspeet werd vanaf 17 meter onhoudbaar over keeper Marcel Meijer heen gespeeld: 1 – 1.

Na de thee had Swift 5 ook nog eens de mogelijkheid om 3 verse krachten in te brengen. Jos Weijers, Menno de Boer en Bernard Schalk speelden dan ook alle 3 een keurige 2e helft. Het spel was hierdoor zo niet nog meer 1-richtingsverkeer richting de goal van Nunspeet. Swift hield het speelveld keurig breed met Jos Weijers en Tom van Golde die dan ook regelmatig prima voorzetten afleverden op de spitsen Schalk en Van Silfhout. In de 50e minuut kwam de goal van Swift dan ook uit een voorzet van rechts, alleen was het deze keer Raymon van Silfhout die de achterlijn had gehaald en bij de 2e paal de vrijstaande en slim vrijgelopen Bernard Schalk vond: 2 – 1.

Nog geen 5 minuten later was het alweer raak. Via een vlotte combinatie tussen Eddie Kuipers en David van Tessel werd Raymon van Silfhout gevonden en Ray beloonde zijn sterke wedstrijd met ook een goal voor zichzelf: 3 – 1.

Hierna speelde Swift de wedstijd gecontroleerd uit en mocht Nunspeet ook in de laatste minuut van deze helft nog wat terug doen: 3 – 2.

Door deze overwinning behoudt Swift de 4e plaats, maar mag het volgende week echt aan de bak uit bij de fictieve koploper WHC!

Opstelling: Marcel Meijer, Peter Moonen, Freark van der Werff (45’: Jos Weijers), Frey Evangelista, Eddie Kuipers, David van Tessel, Sybrand Buren (45’: Bernard Schalk), Erik Peterse (45’: Menno de Boer), Tom van Golde, Raymon van Silfhout en Tonnis Beishuizen.