Zaterdag 23 november 2019

Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 thuis tegen Lelystad ’67 6. Het beloofde een heus doelpuntenfestijn te worden met in totaal maar liefst 11 goals. Swift won met dubbele cijfers uiterst eenvoudig met 10 – 1.

VERSLAG:  SWIFT 5 – LELYSTAD ’67 6
UITSLAG: 10 – 1  (rust 3 – 0)
VOORAF: SWIFT  4e plaats met 7 gespeeld en 10 punten (21-25)
                        SVL 9e plaats met 5 gespeeld en 3 punten (7-26)

 

Omdat keeper Marcel Meijer vanwege familieomstandigheden op het laatste moment moest afzeggen, was Wesley Pouls bereid om bij ons te keepen. Wesley deed dat als vanouds foutloos. Hij moest na de aftrap wel gelijk aan de bak, want de zeer jonge gasten uit Lelystad hadden er direct zin in. Maar de verdediging van Meint, Menno, Jos en Eddie waren gelijk ook scherp en hielden de hele middag SVL keurig buiten de 16.

Aan de andere zijde, waren de aanvallen van Swift ook direct succesvol, want in de 2e minuut mocht Erik Peterse een corner nemen. Erik vond bij de 1e paal het hoofd van Bernard Schalk die knap inkopte: 1 – 0.

8 minuten later was het alweer raak. Een pass van wederom Erik Peterse vond dwars door het midden spits Raymon van Silfhout die beheerst de keeper van SVL omspeelde en de 2 – 0 binnenliep.

SVL was volledig de kluts kwijt want de 1e de beste opbouw ging finaal mis bij de keeper, die na het storende werk van Wilco Breukelman zomaar de bal in de voeten legde van Anco van der Velde: 3 – 0.

SVL herpakte zich daarna toch knap en hield Swift tot aan de rust op deze stand. Swift had wel het meeste balbezit, maar werd daarna iets slordiger en de leiding kreeg alweer een “deja vu” naar vorige week…

Na de rust kregen de goed spelende Menno de Boer en Erik Peterse rust van de leiding en vielen Erik Wegenwijs en Freark van der Werff uitstekend in voor hen. Sybrand Buren werd nog even op de bank gehouden, want die had een bepaalde spier waar maar 20 minuten druk op gezet mocht worden. Helaas viel Erik Wegenwijs aan het einde van de wedstrijd uit met een nare zweepslag blessure.

Zover was het echter nog niet, want Swift ging vrolijk verder waar het met scoren gebleven was. In de 47e minuut was Raymon van Silfhout namelijk schitterend vrijgespeeld in de 16 van SVL en een penalty werd terecht gegeven door de zeer goed leidende Rinze a.k.a “Koekoek” van der Velde: Kaasje voor Eddie Kuipers natuurlijk: 4 – 0.

In de 53e minuut begon Wilco Breukelman ook warm te draaien en leverde in zijn sterke 2e helft de assist vanaf links op het hoofd van Raymon van Silfhout: 5 – 0.

In de 62e minuut was het Tom van Golde die via een uitstekende rush langs de linkerkant aangekomen was in de 16 van SVL. Daar was er blijkbaar toch iemand die Tom naar de grond wist te krijgen met een penal als gevolg. Tom mocht de zelf verdiende strafschop zelf verzilveren en deed dat uitstekend: 6 – 0.

Vrolijk bleef Swift aanvallen en een volgende corner werd genomen door Anco van der Velde. Anco vond het hoofd van Erik Wegenwijs, die keihard raak kopte: 7 – 0.

Om niets te kort te doen aan de andere aanvallen, moet wel gezegd worden dat in de 74e minuut de mooiste aanval van de wedstrijd resulteerde in een goal. Nadat hij aanvoerder was geworden, viel het op dat Anco van der Velde steeds beter ging spelen en begon hij een één-twee met Erik Wegenwijs. Met een schitterende voetbeweging speelde Erik Anco in één keer vrij in de 16 van SVL en Anco ramde de bal vervolgens hard in de goal van SVL: 8 – 0.

Weer was het raak. In de 81e minuut was Erik Wegenwijs doorgebroken in de 16 van SVL en bij de 2e paal vond hij Anco van der Velde die eenvoudig kon intikken: 9 – 0.

De 10e en laatste goal van Swift werd deze middag gemaakt door wederom Tom van Golde. Ondanks dat het de 83e minuut was, was Tom meegegaan met de aanval en na even wachten, legde Anco van der Velde de bal breed op Tom die verwoestend uithaalde: 10 – 0.

Toch was dit niet het laatste wapenfeit van de wedstrijd, want SVL mocht in de laatste minuut van de wedstrijd nog een vrije trap nemen op 20 meter voor de goal van Swift. Met een schitterende krul werd de bal langs de muur geschoten onhoudbaar in de korte hoek en was SVL toch van die hatelijke nul af: 10 – 1.

Man van de wedstrijd was Tom van Golde. Ten eerste had hij zichzelf in de 1e helft nu dusdanig onder controle, dat hij geen kaarten scoorde en de tegenstander daarna ook nog kon lopen. Ten tweede speelde hij de hele wedstrijd fluitend uit en ten derde scoorde hij als linkshalf ook even 2 goals deze middag.

 

Volgende week is Swift 5 vrij, maar op 7 december wacht de kraker en “Derby der Derby’s” tegen Swift 4 om 14:30 uur uit in Swifterbant.

 

Opstelling: Wesley Pouls, Meint Hofstra, Jos Weijers, Menno de Boer (45’: Freark van der Werff), Eddie Kuipers (70’: Sybrand Buren), Tom van Golde, Erik Peterse (45’: Erik Wegenwijs), Anco van der Velde, Raymon van Silfhout, Bernard Schalk en Wilco Breukelman.