zaterdag 9 februari 2019
VERSLAG: SWIFT 5 – WVF 9
UITSLAG: 1 – 2 (rust 1 – 0)

VOORAF:                                                                                             

  • Swift 3e plaats met 9 gespeeld 18 punten (28-23)
  • WVF 10e plaats met 11 gespeeld 13 punten (25-41)

 Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 tegen de nummer 10 WVF 9 uit Westenholte. Swift leek gedurende lange tijd op de winst af te stevenen, maar op het eind was het toch WVF dat met de 3 punten huiswaarts keerde.

 Swift begon de wedstrijd met hulp van Kees ten Cate, Wesley van Klaveren en Dennis de Jong. Veel spelers waren namelijk nog niet okselfris uit de winterstop gekomen of hadden een slordige 10 weken niet bewogen. Wat ook niet echt meehielp was de orkaanwind die dwars op de sompige en zeer onregelmatige grasmat stond. Enfin, de tegenstander had hier ook last van en we maakten er maar het beste van. De ploeg van WVF bestond uit louter jonge dravers die dan ook van meet af aan enthousiast aan de wedstrijd begonnen. Swift keek eerst maar eens de kat uit de boom en ging pas na een minuut of 10 wat beter ballen. Mooie aanvallen via de herstelde Anco van der Veld en Raymon van Silfhout waren te bewonderen. De beste 2 kansen waren echter voor Wesley van Klaveren. Bij 1 kans had hij zelfs de keeper al omspeeld en hoefde alleen nog maar in de korte hoek af te ronden. Helaas brachten spelers zeer fortuinlijk op de doellijn redding. In de 30e minuut was het dan toch raak voor Swift. Erik Peterse mocht vanaf rechts een vrije trap nemen die hij met een boog bij de 2e paal op het hoofd van Eddie Kuipers plantte. Eddie kopte met een stuit tegendraads binnen: 1 – 0.
Hierna speelde Swift de 1e helft beheerst uit, al was het spel af en toe wel van bedenkelijk niveau. Maar ja, dat was natuurlijk de schuld van het veld en de wind….

Na de thee konden we maar liefst 5 verse krachten binnen de lijnen brengen hetgeen ook het spel ten goede kwam. Swift speelde frivool veelal op de helft van WVF en kreeg een aantal goede kansen. Ook deze werden niet benut en dan als zo vaak vallen de goals aan de andere kant. Behoorlijk fortuinlijk kreeg WVF eerst een vrije trap op de punt 16 van Swift in de 80e minuut. De bal werd breed gelegd op 20 van de goal en het zondagsschot verdween door een mêlee van benen in de verre hoek: 1 – 1.

Helaas was deze puntendeling ook niet het eindresultaat. Volledig onnodig gaf Swift ook nog eens een penalty weg in de 90e minuut van de wedstrijd. De penalty werd zeer beheerst ingeschoten door aanvoerder Roy van WVF en zette daarmee de eindstand op de borden: 1 – 2.

 

Door deze nederlaag is Swift gezakt naar de 5e plaats en wacht volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Oene 6 om 14:30 uur.

Opstelling: Marcel Meijer, Menno de Boer, Eddie Kuipers, Freark van der Werff (45’: Jos Weijers), Kees ten Cate, Dennis de Jong (45’: David van Tessel), Erik Peterse, Anco van der Velde (75’: Sybrand Buren), Tom van Golde (45’: Bernard Schalk), Raymon van Silfhout en Wesley van Klaveren (45’: Wilco Breukelman).