Nu de vaste verslaggever van het vijfde na de wedstrijd tegen DSV’33 10 geen enkele positieve actie (van zichzelf) kon herinneren om aan het papier toe te vertrouwen, moest een ander de (keepers) handschoen maar oppakken.

Niet geheel rustig van achteruit bezien, hield het vijfde 30 minuten op karakter stand. Echter zonder ook maar zelf 1 keer in de 16 meter van DSV’33 10 te zijn geweest, werd het uiteindelijk 1-0. Over het restant van de wedstrijd kunnen we kort zijn een veel beter en fitter DSV’33 10 (gemiddelde leeftijd ruim onder de 25 jaar) bouwde de voorsprong snel uit en won terecht met 7-1. Dat de wedstrijd (alweer) op kunstgras werd gespeeld was zeker niet in het voordeel van het vijfde dat een voorkeur heeft voor zwarte voetbalschoenen en natuurgras. De voorkeur voor natuurgras is zelfs zo groot dat er nooit vrijwillig op het eigen kunstgras op veld 2 wordt gevoetbald.

Na de wedstrijd vragen de voetballiefhebbers van het vijfde, bij een meer dan verdiend blikje bier in de kleedkamer, zich wel af of het niet mogelijk is om ook eens een wedstrijd te spelen tegen een team dat niet gemiddeld minimaal 20 jaar jonger is. In een competitie waar veel teams graag ruim voor half 3 hun thuiswedstrijd willen spelen zijn ze dit seizoen zo’n team nog niet tegengekomen. Om niet elke zondag piepend en krakend wakker te worden zou het toch wel heel fijn zijn om ook eens tegen teams te spelen die gemiddeld in ieder geval de 35 jaar al (ruim) zijn gepasseerd.

Uit betrouwbare bron is bekend dat de wedstrijdverslagen van het vijfde met grote aandacht door (een deel) van het bestuur worden gelezen. Een mooie kans dus voor het bestuur om dit eens aan te kaarten bij de KNVB, want het zal een groot gemis voor de club en de spelers van Swift 5 zijn als Swift 5 met ruim 450 jaar aan ervaring als spelend lid bij Swift ’64 uiteindelijk als team besluit te stoppen met zaterdag lekker een partijtje te voetballen en de wedstrijd nog geruime tijd in de kantine na te analyseren.