zaterdag 16 maart 2019
VERSLAG: SWIFT 5 – IJVV 10
UITSLAG: 1 – 3 (rust 1 – 3)

VOORAF:
Swift 3e plaats met 14 gespeeld 26 punten (47-33)
IJVV 2e plaats met 14 gespeeld 30 punten (56-16)

Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 tegen de nummer 2 IJVV 10. De eindstand stond met de rust al op het bord: 1 – 3.

Swift begon de wedstrijd met hulp van keeper Chayan van den Goorbergh en de later invallende aanstormende jeugd Niels Knaap en Thimo Moinat. Alle 3 speelden ze een prima wedstrijd tegen het fysieke IJVV. Waar Swift de laatste weken altijd even op gang moest komen en vaak ook al snel tegen een achterstand opliep, liep dat deze week heel anders. Swift was de eerste 20 minuten het betere team en kreeg na 5 minuten al een grote kans in de schoot geworden. Onzorgvuldig rondspelen bij IJVV zorgde voor het inleveren van de bal bij Bernard Schalk. Ben probeerde met buitenkant rechts de bal over de uitkomende keeper te lepelen, maar deze redde op het nippertje.

In de 20e minuut was het dan wel raak voor Swift. Wederom was het Bernard Schalk die op 20 meter van de goal van IJVV een vrije trap versierde en zelf achter de bal ging staan. Met de stormwind van de laatste weken in zijn rug ramde Ben de bal hard op de goal van IJVV. De keeper had moeite met de controle en het was David van Tessel die als enige alert reageerde op de rebound: 1 – 0. Derhalve niet verkeerd tegen veruit de minst gepasseerde verdediging van de competitie.
Dat IJVV niet voor niets 2e staat in de competitie toonde men in de volgende 25 minuten. De mouwen werden nog eens extra opgetroopt, de scheidsrechter bespeeld en het fysieke niet geschuuwd. Bovenal heeft men gewoon een groot aantal goede en beweeglijke voetballers en liep men eenvoudig uit naar een 1 – 3 ruststand.

Na de thee had IJVV ook nog eens de wind mee en was de verwachting dat het nog wel eens een lastige middag voor Swift zou gaan worden. Echter, de meewind voor IJVV zorgde vaak voor te harde passen, maar ook de invallers bij Swift toonden zich waardige vervangers. MAN VAN DE WEDSTRIJD was zonder twijfel keeper van Swift Chayan van den Goorbergh. Chayan behoedde Swift gedurende hele wedstrijd voor meer treffers van IJVV en ook zijn spelvoortzettingen waren uitstekend.
Aan de kant van Swift waren er de 2e helft nauwelijks kansen te noteren. Wellicht was dat omdat er in ieder geval voorkomen werd dat IJVV aan de andere kant een goal kon maken.

Door deze nederlaag is Swift afgezakt naar de 5e plaats en wacht volgende week uit Nunspeet, de nummer 11, om 15:00 uur.

Opstelling: Chayan van den Goorbergh, Freark van der Werff, Peter Moonen, Menno de Boer (45’: Jos Weijers), Frey Evangelista, David van Tessel (30’: Niels Knaap), Erik Peterse, Anco van der Velde, Tom van Golde, Raymon van Silfhout (45’: Thimo Moinat) en Bernard Schalk.