zaterdag 27 oktober 2018
VERSLAG: OWIOS 7 – SWIFT 5
UITSLAG: 4 – 0 (rust 3 – 0)
VOORAF:                                                                                            

  • Swift 2e plaats met 4 gespeeld 9 punten (14-10)
  • Owios 8e plaats met 4 gespeeld 4 punten (10-8)

Afgelopen zaterdag speelde Swift 5 tegen het laag geklasseerde Owios 7. Vooraf was dit natuurlijk een makkie, maar na 90 minuten kon Swift 5 met de staart tussen de benen vertrekken uit Oldebroek met een 4 – 0 nederlaag.

Door wederom een groot aantal afwezigen, trad Swift 5 verjongd aan met 3 personen: Kevin Orsel, Dennis de Jong en Wesley Pouls hielpen ons vandaag. Ook is de ziekenboeg langzaam aan het leeglopen, want na Raymon van Silfhout, kon ook Bernard Schalk weer een helftje ballen.

Hiermee was het positieve eigenlijk ook wel gezegd, want wat het team dat op de 2e plaats stond de 1e helft liet zien, was ver onder de maat. Iedereen haalde zijn normale niveau niet, leed veel balverlies en was niet scherp in de omschakeling. Owios daarentegen speelde het heel slim met messcherpe counters en liep comfortabel uit naar de rust met een 3 – 0 voorsprong.
Qua aanval waren er voor Swift in de 1e helft eigenlijk 3 grote kansen te noteren. In de 2e minuut had Bernard Schalk de bal voor het doel voor het intikken, maar zijn linkerbeen is helaas nog niet op oorlogsstrerkte. De 2e kans was voor Eddie Kuipers die een verkeerde uittrap van de keeper van Owios onderschepte en deze gelijk verraste met een boogbal. Helaas verdween deze bal via de lat weer in de handen van de keeper. De 3e kans voor Swift was een corner die Eddie snoeihard richting de goal van Owios kopte, maar helaas ook net over.

Na wat vers bloed in de rust en een nieuw strijdplan werd er nog geprobeerd wat van de 2e helft te maken. Owios liet Swift even 5 minuten uitrazen en sloeg vervolgens via nog maar weer een counter razensnel toe: 4 – 0. Het was dat Marcel Meijer de 2e helft wel gewoon zijn niveau haalde, want door wel 5 fantastische reddingen 1 op 1 weerhield hij Owios van een nog grotere uitslag. Of alles nog niet erg genoeg was, viel William de Jonge ook nog uit met een nare knieblessure.

Al met al een middag waar we veel van kunnen leren en toch ook maar weer blijkt dat iedereen zijn training hard nodig heeft.

Door dit verlies zakt Swift 5 naar plaats 5 en kan het zich op gaan maken voor het altijd lastige DSV op 3 november thuis.

Opstelling: Marcel Meijer, Menno de Boer, Jeffrey Pouls (45’: Freark van der Werff), Jos Weijers, Kevin Orsel (10’: Frey Evangelista), David van Tessel, Eddie Kuipers, Erik Peterse (45’: Tonnis Beishuizen), William de Jonge, Bernard Schalk (45’: Raymon Silfhout) en Sybrand Buren (45’: Dennis de Jong).