Nieuwe ronde nieuwe kansen, na het onnodig verlies van vorige week gingen we nu in Lelystad de strijd aan met Unicum JO17-5. Zonder David, Quinto en Rick. Aantal spelers licht geblesseerd maar helaas kon JO17-1 ons vandaag niet ondersteunen ivm blessures (….).

Aantal omzettingen tov vorige wedstrijd: Roy in de goal, achterin Senna/Quinto/Lars(!)/Koen, midden Johan/Jesse/Marijn/Mitsjel en voorin Damy/Bryean. 4-4-2 dus. Luc/Dean/Jelmer op de bank.  Swift begon goed aan de wedstrijd hoewel 1e kansje in de 1e min voor Unicum was: maar Roy greep goed in. We speelden de bal goed rond en er werd vanaf achterin opgebouwd. Lars als voorstopper was goed bezig. Centraal middenveld was het wat lastiger: vooraf duidelijk aangegeven dat Marijn bij balbezit van Unicum moest inzakken maar hij liet wat steekjes vallen gelukkig zonder gevolgen.  Halverwege de 1e helft een te korte terugspeelbal van Lars waardoor Unicum zomaar vrij richting doel kon gaan maar wederom kwam Roy als overwinnaar uit de bus. Geen vuiltje aan de lucht, mannen van 17-2 zaten goed in de wedstrijd alhoewel het richting de 16 van Unicum lastig werd. Jelmer kwam binnen de lijnen voor Lars, Dean nam positie van Marijn over en Luc kwam in het veld voor de geblesseerde Senna. Spelbeeld veranderde hierdoor niet. Kansen creëren was voor beide teams moeilijk zodat het bij rust 0-0 stond.

Na rust eigenlijk zelfde als in de 1e helft. Bal ging over en weer zonder dat een van de teams echt gevaarlijk werd. Unicum kreeg, net als voor rust, aantal corners maar deze konden eenvoudig door Roy onderschept worden. Tot de 15e min: wederom een corner van Unicum die door Roy gepakt leek te worden maar helaas was het Lars die, ondanks duidelijke roep van Roy, de bal probeerde te spelen waardoor dit een eenvoudige intikker werd bij 2e paal voor Unicum. Absoluut onnodige goal! 6 min later weer een corner, bal kon maar niet weggewerkt worden uit de 16 (gebeurt ons te vaak) en de 2-0 was een feit.  Swift was de weg kwijt en in de 26e min werd dit afgestraft met een mooi uitgespeelde aanval van Unicum: 3-0. In de 30e min een domme overtreding van Lars die het nodig vond om zn noppen te parkeren in het been an een tegenstander. Scheids pakte dit goed op maar Lars vond het, niet voor de 1e keer, nodig om commentaar te leveren. Scheids kwam even naar zijlijn om dit met Bert te bespreken. Aanspreken van Lars bracht weinig: minuut hierna wederom commentaar en dus een terechte gele kaart waardoor we met 10 man kwamen te staan. Unicum profiteerde hier maximaal van en maakte de 4-0. Gescoord werd er hierna niet meer, behoorlijke kater voor 17-2.  Goed spelen maar weer zonder punten! 

Denk beste wedstrijd qua veldspel maar dan wederom zonder punten. Lijkt wel alsof spelers bang worden zodra we binnen de 16 van de tegenstander komen. Volgende week thuis tegen ESC uit Elburg. 

Man off the match: Koen. Ipv centraal achterin nu als linker verdediger. Goed aanspeelbaar, druk naar voren en tegenstander onder de knie.