1e competitie wedstrijd, thuis tegen IJVV JO17-4. Iedereen al lekker vroeg aanwezig voor de foto sessie. Daarna paar uur wachten voor de wedstrijd, maar moeten er wat voor over hebben!!

Op Tristan na, donderdag met blessure uitgevallen, was verder iedereen aanwezig. Niet allemaal volledig fit maar wel in staat om te spelen. De opstelling: Roy in de goal, achterin Johan/Quinten/Bjorn/David, midden Luc/Jesse/Aimane en in de aanval Melco/Dix/Damien. Twan/Marijn en Rick op de bank. Vooraf helaas geen tijd voor een wedstrijdbespreking want het andere team stond al voor de deur. Geen probleem om een kleedkamer te delen maar dit was niet ideaal.

Wedstrijd was er 1 om snel te vergeten. Alhoewel we in de 9e min op voorsprong kwamen via Dix, die een corner van captain Bjorn mooi binnen kopte, was ons spel en inzet vandaag ver onder niveau. Veelvuldig balverlies en erg veel onnodige persoonlijke fouten. Aantal spelers die de afgelopen wedstrijden de kar trokken gaven vandaag niet thuis. In de 18e min wist IJVV, randje buitenspel, de gelijkmaker te scoren. 2 flinke missers zorgden dat we met rust tegen een 1-3 achterstand aan keken. Keeper Roy voorkwam met een aantal goede ingrepen dat er nog hoop was voor de 2e helft. Ook Bjorn en Johan deden hun best. 

In de rust werden de spelers gewezen op hun inzet. Als je dan niet in de wedstrijd zit moet je dat met veel strijd proberen te compenseren. Begin van de 2e helft leek het even goed te gaan, werd weer opgebouwd en we lieten paar mooie combinaties zien. Helaas van korte duur: middenveld was er vrijwel niet meer. Invaller Rick werd nog een paar keer goed weggestuurd door oa Aimane maar ondersteuning ontbrak. IJVV had een aantal snelle spelers voorin die wel raad wisten met de geboden ruimte. In de 12e min werd de 1-4 gescoord. Jesse wist de 2-4 te scoren, schot van afstand werd onbenullig gemist door hun keeper. Maar niet geschoten…… Hier bleef het van onze kant wel bij. Rick werd nog flink onderuit gehaald binnen de 16 maar strafschop zat er niet in. Hij kon wel direct naar de kant. Hopelijk over 2 weken weer inzetbaar. Kort voor het einde probeerde Bjorn nog om een tegengoal te voorkomen en kwam ongelukkig terecht. 2-5 en ook hij kon niet meer verder. Aan de ene kant mogen we blij zijn met `slechts` 2-5 maar wat we vandaag als team hebben laten zien sloeg nergens op. 

Komende 2 weken eerst maar goed trainen. Zaterdag geen oefenwedstrijd zodat iedereen tijd heeft om te herstellen. Volgende wedstrijd, 6 oktober, spelen we weer thuis, 12.45 tegen Unicum JO17-5.

Man off the match: Roy. Wist de spanning nog in de wedstrijd te houden met aantal goede reddingen!