Vorige week geen wedstrijd maar vandaag ging de oefenwedstrijd bij Zeewolde gelukkig wel door. Af en toe wat winterse neerslag tijden wu en wedstrijd maar geen probleem. Helaas hebben Jesse en Aimane deze week besloten om te stoppen zodat we nu nog 12 spelers over hebben. David was ziek, Marijn Zwart en Xander waren wederom bereidt om ons te ondersteunen. 

Roy in de goal, achterin Senna/Quinten/Bjorn/Damien, midden Johan/MarijnD/MarijnZ/Luc, voorin Lars/Dean. Xander en Rick op de bank. Voor aanvang competitie ook al tegen dit team gespeeld, 7-3 verloren. 6 spelers die destijds van de partij waren zijn nu gestopt. Dus met een behoorlijk nieuw team gingen we de strijd aan.

Zeewolde zette direct druk en in de 4e min lag de bal al achter Roy. Paar fouten waren hier debet aan. Vanaf de aftrap gingen de boys van Swift op zoek naar de gelijkmaker en 1 min na de openingsgoal stond het alweer gelijk: MarijnD schoot de bal vanaf rand 16 binnen. Zeewolde was hierna wat sterker maar achterin werd goed verdedigd en anders was het de keeper die ook een puike wedstrijd speelde. Johan werd na 10 min gewisseld voor Xander: gaf vooraf al aan wat last van z`n knie te hebben maar wilde het toch proberen.  In de 23e min keken we weer tegen een achterstand aan, ondanks dat er gevlagd werd voor buitenspel werd het doelpunt toch goedgekeurd. Beide teams zochten soms het randje op van wat toegestaan is en de scheids besloot beide captains maar even bij zich te roepen. Kort voor rust een corner voor Swift die in de kluts door MarijnZ binnengeschoten werd. Rust 2-2. 

2e helft nam Lars plaats onder de lat. Rick kwam voor hem binnen de lijnen, werd direct aantal keren lekker weggestuurd maar voorzetten werden niet benut. Beter af en toe rust bewaren en kijken of spelers wel aansluiten. In de 6e min zomaar 3-2: voorzet werd door Lars nog weggetikt maar bij de 2e paal stond een speler vrij. Keeper Lars werd na 12 min vervangen door Roy, kon niet meer verder nadat hij net boven zn scheenbeschermer geraakt werd. Na 18 min kon ook Rick niet meer verder en gingen we verder met 10 man. Onderling gingen spelers van beide teams telkens verbaal de `strijd` aan. Pffff. Een snoeihard schot van buiten de 16 verdween via onderkant lat in de 22e min achter de kansloze Roy in het net, mooie goal! Zeewolde kreeg natuurlijk meer ruimte met 11 tegen 10. MarijnZ werd doorgeschoven naar voren. Ondanks een man minder bleef Swift doorgaan op zoek naar de aansluitingstreffer. Mogelijkheden waren er zeker maar duurt telkens te lang. 5 min voor het einde een overtreding van Damien, volgens Swift buiten de 16 maar bal ging toch op de stip: Roy kwam net tekort, 5-2. Ondertussen kon ook Senna uit verder maar kwam Johan alsnog binnen de lijnen. Gescoord werd er niet meer, dus een 5-2 nederlaag. Volgende week begint de competitie met een uitwedstrijd tegen svLelystad. MarijnZ en Xander bedankt voor jullie ondersteuning en inzet, complimenten!!!

Goede teamprestatie vandaag, iedereen ging de strijd aan! 

Man off the match: Luc. Af en toe nog wat terughoudend maar goede wedstrijd!!