Eindelijk kon de al eerder geplande oefenwedstrijd tegen ascNieuwland JO16-3, het voormalige team van Quinten, gespeeld worden. Na 1 training dus lekker weer aan de bak. Komende weken nog een aantal oefenwedstrijden voordat competitie weer begint.
We beginnen de 2e seizoenshelft met een aantal wijzigingen: Melco, Dix en Twan zijn gestopt. Gelukkig komen Lars, Dean en Senna ons versterken, welkom mannen!!
 
Helaas 3 afmeldingen: Rick (nog niet fit), David en Tristan. Jelte en Isayah waren bereidt om ons te ondersteunen. Om wat rust op het middenveld te krijgen werd besloten om 4-4-2 te spelen: Roy onder de lat, achterin Senna/Quinten/Bjorn/Marijn, midden Johan/Aimane/Jesse/Luc, voorin Dean en Lars. Damien/Jelte/Isayah begonnen op de bank. Begin van de 1e helft was tegenstander wat sterker zonder dat dit kansen opleverde. Swift trok langzamerhand het initiatief naar zonder ook gevaarlijk te worden. In de 24e min kwam Lars net tekort om de diepe pass van Aimane binnen te tikken. Johan vroeg om een wissel, Jelte kwam in het veld. Na weer een mooie aanval van Swift schakelde Nieuwland snel om en stond razendsnel in onze 16. Roy tikte de bal uit zn doel, corner die verder niet gevaarlijk was. Maar beide teams kwamen nu een beetje los: in de 29e min kon Nieuwland 2x uithalen maar was Roy beide keren wederom een sta in de weg. Aantal min later een schitterende bal van invaller Isayah op Jelte die de bal via de keeper naast zag gaan. Spel ging lekker op en neer en teams waren goed aan elkaar gewaagd. In blessure tijd nog een mogelijkheid voor Dean. Rust 0-0.
 
Swift begon wat makkelijk aan de 2e helft en ascNieuwland zette ons even vast. In de 5e min een counter van Swift waarbij de bal via de lat weer in het veld kwam, Jelte probeerde de rebound binnen te tikken maar werd onderuit gelopen. Penalty die door Jelte zelf strak binnengeschoten werd. Kort daarna nog een mooie aanval maar deze werd niet benut. In de 12e min stond het weer gelijk. Achterin was het bij ons af en toe paniekerig en werd de bal aantal keren blind uit geschoten. 10 min voor tijd werd de bal voorgegeven, Roy probeerde deze nog aan te tikken maar achter hem stond een tegenstander helemaal vrij die wel raad wist met dit buitenkansje: 1-2.
 
Aimane werd gewisseld en Lars kwam in het veld zodat we nu weer met 3 aanvallers op jacht gingen naar de gelijkmaker. De laatste 5 min werd Bjorn naar de kant gehaald (ivm werk) en werd besloten om achterin 1 op 1 te gaan spelen. Echte kansen leverde dit helaas niet meer op: eindstand 1-2. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd wat een leuke oefenpot opleverde. 
 
Ons spel vandaag biedt perspectief voor de komende periode: bal werd lekker rond gespeelt en ook was er veel strijd en inzet. Nog even wennen aan het 4-4-2 systeem maar goed gespeeld mannen!!
 
Man off the match: Senna.