Na 3 weken, mocht JO17-2 eindelijk weer het veld in voor een wedstrijd om de punten. Ondertussen wel 2 oefenwedstrijden gespeeld tegen JO15-2 (10-1 overwinning) en JO15-1 (4-2 nederlaag). Als JO17-2 waren we dan wel vrij maar diverse spelers hebben JO15 teams ondersteund. Top! Samen zijn we Swift!

Nog steeds zonder Rick gingen we de strijd tegen Sv Lelystad JO17-5 aan met keeper Roy, achter David/Bjorn/Damien/Marijn, midden Johan/Jesse/Quinten, voorin Melco/Thimo (bereidt om ons te ondersteunen!) en Aimane. Wat positie wijzigen dus, dit nav de gespeelde oefenwedstrijden. Op de bank Tristan/Dix/Twan en Luc.

Swift nam in de 1e helft het voortouw. Werd aardig samengespeeld. Lelystad, met aantal snelle mannen voorin, loerde op de counter. Gedurende deze helft werden beide teams steeds slordiger, ballen werden over en weer simpel ingeleverd. In het begin van de wedstrijd verdraaide Bjorn zn knie en kon niet meer verder. Quinten nam zijn positie over en Twan kwam in het veld als linkermiddenvelder. Swift was de bovenliggende partij maar gescoord werd er niet. Ondertussen was het achterin opletten geblazen. Tegenstander schakelde snel om. In de laatste minuut voor rust dan eindelijk de verdiende voorsprong: mooie aanval waarbij Luc de assist gaf op Thimo die de voor zn doel staande keeper verschalkte met een schitterende lob. Lekker zo kort voor rust. Niks aan de hand.

2e helft werd compleet anders! We begonnen sterk en het was wachten op de genadeslag. Lelystad kon alleen maar tegenhouden. Helaas werd verbaal geprobeerd om Swift uit de wedstrijd te halen. In de 4e min al richting Dix door de keeper. Wat daarbij gezegd is was vanaf de zijlijn niet te horen maar amper 5 min later was Dix wederom betrokken bij een verbaal incident. Betreffende spelers konden met veel moeite uit elkaar gehouden worden door spelers en coaches. Scheids stuurde beide spelers terecht weg. 2 min later leek de wedstrijd gespeeld: wederom Thimo die de keeper van afstand verraste, 2-0. Lelystad profiteerde direct vanaf de aftrap van de jubelstemming bij Swift: 2-1.  Spel van onze kant werd slordiger, mn omdat paar spelers graag eerst een tegenstander opzoeken en proberen uit te spelen ipv vrijstaande spelers in te spelen. In de 24e min de gelijkmaker, voorzet waarbij Roy en spits van Lelystad vol voor de bal gingen, Roy bleef liggen (en kon niet verder) maar hun aanvoerder mocht doorgaan. Helaas vonden ouders het nodig om hierop te reageren waardoor er  onderling irritaties ontstonden. Quinten nam nu de honneurs waar onder de lat (begonnen als linkermiddenvelder, daarna laatste man en nu keeper: hoezo breed inzetbaar?? TOP). Was nu wel even zoeken achterin en Lelystad kon profiteren: 2-3. Swift was uit het veld geslagen. Spelers van beide teams gaven steeds meer gehoor aan “aanmoedigen“ langs de kant. In de 35e min werd het 2-4. Kort voor einde werd Tristan naar de kant gehaald en wederom vond tegenstander het nodig om volkomen misplaatste opmerkingen te roepen. Na deze wissel vond de scheidsrechter het wel goed. 

Absoluut onnodige nederlaag!!! Tegenstander heeft maximaal gebruik gemaakt van verbale opmerkingen. We hebben ons hierdoor laten beïnvloeden. Sportief: absoluut niet, laat dat duidelijk zijn!!!

Man off the match: Damien. Na afgelopen oefenwedstrijd vandaag weer als voorstopper. Geweldig gedaan, complimenten!