zaterdag 22 september 2018
VERSLAG: WVF 9 – SWIFT 5 – UITSLAG: 3 – 6 (rust 3 – 3)

NADIEN: – Swift 3e plaats met 1 gespeeld 3 punten (6-3) – WVF 10e plaats met 1 gespeeld 0 punten (3-6)

Afgelopen zaterdag zorgde Eddie Kuipers hoogstpersoonlijk voor de winst van Swift 5 op WVF 9 uit Westenholte. WVF kon de 1e competitiewedstrijd tot aan de rust nog bijblijven tot 3-3, maar na de thee maakte Swift nog 3 goals terwijl WVF de meewind niet kon uitnutten met een eindstand 3 – 6 tot gevolg.

Swift 5 trad versterkt aan met Mike Langius en Tim van Spronsen in de gelederen en beiden speelden een uitstekende wedstrijd. De 1e kans van Swift was gelijk raak. Erik Peterse mocht een vrije trap ne-men vanaf links en die vond Eddie Kuipers met een lange bal bij de 2e paal. In 1e instantie raakte Ed de bal niet goed en kon hem weer controleren net buiten de 16 van WVF. Daar draaide hij vanaf de zij-kant met zijn linkerbeen de bal met een geweldige krul over alles en iedereen heen in de verre hoek: 0 – 1.

Nog geen 5 minuten daarna kon Swift zelfs uitlopen op de jongeren uit Westenholten. Eddie Kuipers kwam goed voor zijn tegenstander en via een één-twee met Erik Peterse, plaatste hij de bal met bin-nenkant voet precies langs de keeper: 0 – 2.
Dat ging voor de mannen uit de Polder wel heel makkelijk, maar toen zette Onze Lieve Heer de hemelpoorten open en raakte iedereen tot de laatste draad doorweekt. WVF had toch de minste last van de regen, want binnen 10 minuten trok men de stand weer gelijk tot 2 – 2.
Toen de regen wat minder werd, kroop Swift ook weer wat uit haar schulp en mocht Tonnis Beishui-zen een ingooi nemen aan de linkerkant. Met zijn verre gooi de 16 in van WVF, bereikte Tonnis Eddie Kuipers. Met een mooie lichaamsschijnbeweging speelde Ed zich vrij recht voor de keeper en haalde verwoestend uit: 2 – 3. Net voor de thee werd Tom van Golde nog gevloerd in eigen 16 met een niet betrafte elleboog. De rebound was voor WVF en tevens de ruststand: 3 – 3.

Na de rust kon Swift drie droge en verse krachten inbrengen met Menno, Wilco en Tim. WVF had ook gewisseld, maar dat pakte toch minder uit. Het team ging hierdoor zwakker spelen, terwijl Swift al-leen maar beter ging spelen. Eddie Kuipers vond zijn 3 goals in de 1e helft nog niet genoeg, want te-kende er nog maar 2 bij:
Na 10 minuten spelen schermde Mike Langius de bal prima af in de 16 van WVF en ging gretig liggen bij een tik van achteren. De penal was natuurlijk “kaassie” voor Ed: 3 – 4.
Na weer 10 minuten nam de keeper van WVF een doeltrap en plaatste die recht op het hoofd van Erik Peterse. Deze kopte de bal precies in de voeten van de wegsprintende Eddie Kuipers die alleen op de goal af ging. Na omspelen van de keeper tekende hij maar liefst voor zijn 5e goal van de middag!: 3 – 5.
De laatste treffer van de middag werd uitstekend voorbereid door “Good-Old” Wilco Breukeman. Van-af rechtsvoor penetreerde hij de 16 in van WVF en dacht ook te gaan scoren. Een WVF-been hield dat nog tegen, maar Mike Langius reageerde allert op de afgeslagen bal en plaatste hem binnenkant paal in de goal en bepaalde daarmee de eindstand op 3 – 6.

Swift is door deze overwinning het seizoen dus goed begonnen en mag zich opmaken voor de thuis-wedstrijden tegen Oene 6 volgende week zaterdag 29 september om 14:30 uur.

Opstelling: Marcel Meijer, William de Jonge, Peter Moonen (45’: Menno de Boer), Jos Weijers (45’: Tim van Spronsen), Eddie Kuipers, Tom van Golde, Erik Peterse, Tonnis Beishuizen, Sybrand Buren (45’: Wilco Breukelman) en Mike Langius.