Deze zaterdag op bezoek bij koploper Hierden JO17-2. Althans, op papier 17-2 maar helaas voor ons aantal spelers van 17-1 in het veld: terwijl juist hun 17-1 de wedstrijd tegen onze 17-1 doorgeschoven heeft ivm te weinig spelers….

Zonder Dean en Rick gingen we de strijd aan met Lars in de goal, achterin Johan/Quinten/Koen/David, midden Mitsjel/Jesse/Bryean, voorin Quinto/Roy/Damy. Op de bank Luc/Marijn/Senna/Jelmer. 1e 3 spelers ivm lichte klachten. 

Hierden ging direct op zoek naar de openingsgoal maar de 1e 2 kansen waren voor Swift: eerst werd Damy in de 5e min weggestuurd maar was er niemand voor de goal om af te ronden en 2 min later zette Roy de keeper goed onder druk die de bal knullig aan Roy verspeelde maar ook nu geen aansluiting. In de 12e min leek Hierden op voorsprong te komen maar kwam Lars liefs 4x als winnaar uit de bus. Klasse! Hierden had dan wel een overwicht maar uitgespeelde kansen kregen ze niet. Swift had verdedigend de zaakjes aardig op orde. Aantal minuten later de 1-0 voor Hierden dat dan maar koos voor afstandsschoten. Net als afgelopen weken veel onnodig balverlies aan onze kant: net niet lekker ingespeeld /slechte aanname / onvoldoende controle. Halverwege de 1e helft een vrije trap voor Hierden net buiten de 16. Bal wordt in 1 keer achter Lars geschoten. Ondertussen Luc in het veld voor de aangeslagen Damy en Jelmer voor Johan. Ondanks de achterstand bleef Swift aardig meedoen. 6 min voor rust een counter van Hierden: 3-0 en vlak voor rust een schot uit 2e linie die onder Lars het doel in verdween. 2 goals leken houdbaar maar een nat veld geeft de bal net wat meer snelheid. Balen.

Aantal wissels na rust: Roy weer in de goal en Lars in de spits. Marijn voorin, Luc linie naar achteren en Mitsjel wissel. David gewisseld voor Senna. Beide teams na rust lekker aan elkaar gewaagd. Hierden probeerde mat schoten van afstand de score uit te breiden. In de 17e min een duel tussen Senna en speler van Hierden: beide spelers een schouderduw maar toch vrije trap tegen ons. Senna kon niet verder, vrije trap werd door Roy magistraal uit de kruising getikt, geweldige redding! Aanvallend meer ruimte voor ons, Lars ging voor elke bal. Marijn en Quinto goed bezig. Middenveld Jesse die weer strooide met goede passes, Bryean goed in omschakeling. Lars kreeg toch teveel last en moest gewisseld worden. 5 min voor einde wedstrijd een schitterende goal van Hierden, Roy kreeg zn vingers er nog tegenaan maar moest het antwoord schuldig blijven: 6-0. Laatste minuut kon Hierden de bal voor een leeg doel vrij binnentikken maar schoot hoog over. 

Swift gespeeld naar mogelijkheden, aantal spelers niet fit zodat er door gewisseld moet worden wat toch telkens in het veld even zoeken is.

Man off the match: Jelmer. Goed ingevallen en lekker opgepakt! 

Volgende week een oefenwedstrijd en daarna verder met competitie