Maandag 10 september stond onze 1e bekerwedstrijd op het programma. Uit tegen Zalk JO17-1. Tegenstander die de 1e wedstrijd met 19-0 had gewonnen. Tijdens de warming up werd al geconstateerd dat aantal spelers van Zalk er letterlijk met kop en schouders bovenuit staken maar volgens hun coach was er slechts 1 dispensatie speler…….  Omdat 2 spelers aan onze kant geblesseerd waren (Rick en Marijn) werd er een beroep gedaan op Niels en Thimo van JO17-1. We gingen de strijd aan met Roy in het doel, achterin Johan/Quinten/David/Twan,  midden Luc/Tristan/Aimane, voorin Jesse/Dix/Damien. Op de bank Niels/Thimo/Bjorn. Melco helaas te laat aanwezig.  Het werd een mooie pot voetbal waarin de mannen van Swift vol de strijd aangingen. We gingen rusten met een 5-3 achterstand ( 3 goals van Dix maar ook aantal  gemiste kansen van onze kant). Begin van de 2e helft liep Zalk uit naar 7-3. In de 13e min kregen we een gemakkelijke penalty nadat Aimane binnen de 16 onderuit ging. Dix benutte de strafschop. Laatste gedeelte van de wedstrijd kwamen we conditioneel weer tekort en konden het maar moeizaam belopen. Zalk was nog wel fit en scoorde 3x: 10-4 nederlaag dus. Deze tegenstander was letterlijk een maatje te groot voor ons maar het was geweldig om te zien dat onze mannen vol de strijd aan bleven gaan!! Complimenten!!! Dix is met 4 goals man off the match.

 

Zaterdag de 15e was Wapenveld de tegenstander in de 2e beker wedstrijd. Zonder de afwezigen Melco en David begonnen we de wedstrijd met keeper Roy, achter Johan/Quinten/Tristan/Marijn, midden Luc/Bjorn/Aimane, voorin Jesse/Dix/Damien. Op de bank Twan en Rick. 

1e helft kan ik kort over zijn, we gingen mee met de tegenstander ipv het spel te spelen wat we de afgelopen 2 wedstrijden lieten zien. Werd er toen lekker samengespeeld en druk naar voren gezet was het nu niet om aan te zien. Ballen werden simpel ingeleverd en van opbouw/samenspel was vrijwel geen sprake. Natuurlijk moest er door blessures gewisseld worden maar dat heeft niks te maken met inzet. Voor rust lieten we ons mn verbaal negatief gelden. Onbegrijpelijk dat aantal spelers denken dit te kunnen doen. Tijdens de rust werd hier dan ook de nadruk op gelegd. Normaal gebruiken we deze tijd om over het vertoonde spel en eventuele aanpassingen te praten. 

Tijdens de rust probeerde de tegenstander nog nieuwe spelers in te brengen, niet op formulier,  maar de scheids greep in. Al na 2 min stond het 1-0, fout in de verdediging (maar ook buitenspel??) werd direct afgestraft. Onverdiend maar tsja. Swift ging nu op zoek naar de meer dan verdiende gelijkmaker en Wapenveld kwam de eigen helft niet meer af. In de 14e min een diepe bal op Dix die er niet meer bij kon en probeerde met zn vuist te scoren alla Maradonna (“hand van God“). Gele kaart en dus 5 min naar de kant. Ondanks de numerieke minderheid bleven we de aanval zoeken. Diverse mogelijkheden op de gelijkmaker werden slordig gemist. Ondertussen moest er flink door gewisseld worden: de ene speler met `last` werd continue gewisseld voor de andere met pijntjes. Rick was wel het ultiem: al niet helemaal fit moest hij na 1 actie (30 sec?) vervangen worden.  Dix mocht in zn handen klappen dat hij in de 25e min geen 2e gele kaart (of direct rood) kreeg. Liep volkomen onnodig door op de keeper. Ondertussen schoot Tristan de scheids nog onderuit. In de 28e min dan de eindelijk de gelijkmaker: Dix schoot van ruime afstand op doel en hun keeper liet deze bal wel erg makkelijk onder zich doorgaan. Amper 2 min later wederom Dix, die de bal net over de middenlijn aannam, zelf op avontuur ging en de 1-2 scoorde! Absoluut verdiend. Kort daarop een vrije trap net voor de middenlijn, Roy (!) nam deze snel en bracht Dix in stelling, keeper probeerde de bal te onderscheppen maar Dix zette goed druk en wist in 2e instantie de 1-3 te scoren. 

Mooie en verdiende overwinning maar wat hebben we het ons zelf moeilijk gemaakt!! Spel in de 1e helft was gewoon slecht, 2e helft ging het beter maar met redelijk is alles wel gezegd.   Speel gewoon je eigen wedstrijd en trek je niks aan van je tegenstander. Kaarten benadelen je eigen team! Aanvoerder Bjorn goed bezig. Man off the match: Aimane. Goed bezig: inzet , aanspeelbaarheid en passes.