Als afsluiting van het seizoen nam JO17-2 deel aan het Isaac de Groot toernooi bij CSV`28 in Zwolle. Helaas 3 afmeldingen (Senna/MarijnZ/Quinten) maar wederom konden we een beroep doen op een aantal gastspelers: Jarmo/Xander/Israr/Luca.

4 wedstrijden stonden ons te wachten, de 1e tegen CSV`28 (competitie werd het 4-4). Flinke tegenwind voor Swift deze wedstrijd. Moesten zelf voor een scheids zorgen (…) taak die Gerard gelukkig op zich nam. Mn door de harde tegenwind was het lastig opbouwen. Spel was daardoor mn op onze helft. 5 min voor het einde dan een mooie (1e) aanval van onze mannen via oa Israr en Luca was het Bjorn (met zn Reaal sokken) die van buiten de 16 uithaalde en de bal in de linkerbovenhoek zag verdwijnen. In de laatste min was het Xander die geweldig ingreep en zo de gelijkmaker kon voorkomen. 1-0 overwinning tegen deze 5e klasser. Hierna stonden 3 teams uit de 4e klasse op het programma.

2e wedstrijd was Excelsior`31 17-5 de tegenstander. Ondanks dat we nu wind in de rug hadden stonden we snel met 1-0 achter. Kort daarna werd een speler van Excelsior (net buiten de 16??) neergehaald, scheids liet eerst doorspelen maar gaf een penalty na opmerkingen van de tegenstander. Dit buitenkansje werd knap binnengeschoten. Swift ging op zoek naar een treffer. In de laatste min was het wederom Bjorn die scoorde (wondersokken!!). Direct daarna was de wedstrijd afgelopen. Jammer, gelijkspel had er wel ingezeten.

Volgende wedstrijd tegen `t Harde 17-2. Enige tijd geleden nog door onze mannen ruim aan de kant gezet in een oefenwedstrijd (met oa hulp van Kevin). Ook deze wedstrijd was de wind een behoorlijke extra tegenstander voor Swift. Weer geen scheidsrechter maar ook nu nam Gerard dit op zich: geweldig!!!! Moeilijke wedstrijd voor Swift waarbij we de verdediging dankbaar mogen zijn dat zij telkens tijdig naar voren stapten zodat `t Harde de meeste aanvallen buitenspel stond. Ook Roy kon flink aan de bak en greep aantal keren tijdig in. Aanvallend kwamen we tekort waardoor we blij mochten zijn met een gelijkspel.

WSV Apeldoorn JO17-5 stond in de laatste wedstrijd op het programma. 2e geworden in de 4e klasse dus een geduchte tegenstander. Wind was ondertussen gaan liggen maar tijdens de wedstrijd kregen de mannen een flinke bui over zich heen. WSV beschikte over een paar snelle aanvallers waar wij al vrij snel achter kwamen: Johan werd er in een counter compleet uitgelopen en omdat laatste man Jarmo nog voorin stond  kreeg de linksvoor alle ruimte en schoot de bal perfect in de verre hoek. Hierna nam Swift het voortouw en wist de tegenstander onder druk te zetten, kreeg een aantal kansen (beste voor Israr die helaas overschoot) maar werd er niet gescoord. Kort voor het einde werd Lars weggestuurd. Net voor de achterlijn werd hij goed verdedigd maar kwam hij ongelukkig terecht waarbij zijn enkel dubbelklapte. Lars kon niet meer verder en de corner voor Swift mocht ook niet meer genomen worden. Zuur einde van dit seizoen! Complimenten voor WSV: spelers bleven wachten en droegen Lars naar de kleedkamer. Ook daarna bij EHBO kwamen deze mannen kijken hoe het met Lars ging. Top!! In het ziekenhuis werden foto`s gemaakt, geen breuk maar nu afwachten of de banden niet (in)gescheurd zijn. Beterschap kerel!!!

Hebben laten zien dat dit team zich goed kan weren tegen teams uit de 4e klasse. Inzet was top vandaag. Alle gastspelers enorm bedankt!!!

Seizoen zit er nu bijna op: alleen nog het kampeerweekend volgende week. Voorlopige indelingen zijn ook bekend, veel spelers komen ook volgend seizoen uit voor 17-2 aangevuld met oude bekenden en nieuwe spelers. 

Ouders enorm bedankt weer voor alle ondersteuning: rijden / vlaggen / wassen / fluiten / kantinedienst! Geweldig!! Zonder jullie kunnen wij ook niks!

Daarnaast alle spelers bedankt! Zijn veel wisselingen geweest na de winterstop. Wekelijks waren jullie weer aanwezig bij trainingen en wedstrijden. Zijn uiteindelijk op een 7e plek geëindigd maar zat aantal wedstrijden net niet mee.  

Raymond bedankt voor je inzet, moest zelf helaas aantal keren afhaken maar lekker opgepakt! Op naar het nieuwe seizoen.

Als laatste wil ik natuurlijk wederom alle vrijwilligers van Swift bedanken!!! Kantine / lijnentrekkers / bezetting bestuurskamer / noem maar op, zijn er zoveel maar allemaal: bedankt!!!