Vandaag stond de 3e oefenwedstrijd op rij gepland ter voorbereiding op het vervolg van de competitie. Na de nette overwinning afgelopen week tegen Tollebeek was nu `tHarde JO17-2, uitkomend in de 4e klasse, de tegenstander. Afmeldingen van David en Rick en twijfels rond Quinten. Xander, gaf aan ook niet fit te zijn, en Brian (beide 15-2 en al een wedstrijd in de benen) kwamen ons ondersteunen net als Jeroen en Kevin (17-1). 

Vooraf wijziging in de beoogde opstelling: Quinten gaf aan te veel last van zn rug te hebben waardoor Jeroen in de basis startte. We begonnen met keeper Roy, achterin Senna/Bjorn/Jeroen/Damien, midden Johan/MarijnD/MarijnZ/Luc, voorin Lars en Dean. Op de bank Xander/ Brian/Kevin/Quinten. tHarde was in het begin wat sterker zonder gevaarlijk te worden. Centraal achterin was het even wennen voor gelegenheidsduo Bjorn en Jeroen. In de 8e min speelde Roy de bal zomaar in de voeten van een tegenstander die nu vrij door kon lopen, gelukkig bracht Roy zelf redding. Swift kroop wat meer uit zn schulp en spel ging nu over en weer. In de 19e min kwam tHarde uit een counter op voorsprong. Bal leek wel houdbaar. Kort hierna kwam Quinten toch in het veld voor Jeroen wat direct voor rust zorgde in de achterste linie. Vlak voor rust uit het niets de 0-2: MarijnD werd te laat gecoacht op een inkomende tegenstander die de bal simpel overnam en met een fraai schot van buiten de 16 Roy kansloos liet. Ondertussen waren ook de andere wisselspelers in het veld gekomen. 0-2 achterstand met de rust maar kansloos waren we zeker niet!

Een uittrap van tHarde kon in de 9e min door Dean opgevangen worden, ipv zelfzuchtig te zijn legde hij de bal netjes breed op de vrijstaande Kevin die de bal beheerst binnenschoof. Halverwege de 2e helft kreeg Kevin een enorme kans om beide ploegen op gelijke hoogte te brengen maar schoot de bal naast. In de 22e min dan alsnog de verdiende gelijkmaker: nu was het Kevin die de bal breed schoof op de vrijstaande Dean. Omgekeerd dus aan de 1e goal. Het spel van Swift werd wat fysieker waar tegenstander (en coach) veel moeite mee hadden. 2 min na de gelijkmaker een mooie actie van Kevin die hij zelf benutte. Nadat Jeroen 5 min later de 4-2 scoorde na een mooie pass van Lars leek we wedstrijd wel gespeeld. Ouders en coach van tHarde waren steeds meer bezig met het spel van Swift en met de scheids. In de 4e min van blessuretijd werd Lars net buiten de 16 op de achterlijn aangetikt, scheids floot voor een vrije trap maar tussen beide spelers werd het even onvriendelijk. De scheidsrechter besloot af te fluiten. Spelers gaven elkaar na afloop netjes de hand maar coach van tHarde weigerde om begeleiding van Swift en zelfs de scheidsrechter een hand te geven. Tsja….

Lekker gespeeld mannen! Af en toe op het randje zonder er, volgens ons, overheen te gaan. Volgende week dan de 2e competitie wedstrijd, uit tegen WHC. Brian/Xander/Kevin en Jeroen bedankt voor de ondersteuning

Man off the match: Damien! Speelde met veel inzet en gaf weinig ruimte weg. Echte sta in de weg.