Met een vrijwel compleet team, alleen Rick nog steeds afwezig, gingen we op weg naar Nijkerkerveen voor de wedstrijd tegen Veensche Boys JO17-3G. Voor de zekerheid 2 gastspeelsters meegenomen wat maar goed was ook: van MO17 kwamen Manisha en Sharlene ons ondersteunen. Opstelling Roy in het doel, achterin Senna/Quinten/David/Damien, midden Johan/Bjorn/MarijnD, voorin Manisha/Lars/Sharlene. Op de bank Luc/Dean/MarijnZ. 

Veensche Boys nam de aftrap en zochten met aantal snelle spelers direct de aanval op. Na 5 min spelen kopte David de bal terug richting Roy maar speler van VB onderschepte de bal en benutte dit buitenkansje. 7 min later een snelle counter van de Boys, een speler kon zelf doorgaan op Roy en scoorde beheerst in de verre hoek. Kort daarvoor werd nog een enorme kans door VB gemist. We gaven erg veel ruimte weg op het middenveld: Bjorn die als een veredelde spits speelde en spits Lars, die vond dat hij te weinig aangespeeld werd, meer achterin te vinden was dan in de voorhoede. Vanaf de kant werd ingegrepen: Dean kwam in het veld voor Lars, Luc nam de positie van MarijnD op het middenveld over die op zijn beurt Bjorn afloste centraal op het middenveld. Bjorn ging nu weer achterin spelen. Johan was ondertussen op eigen verzoek al vervangen door MarijnZ. Vlak na de omzettingen werd het toch 3-0: strakke voorzet van VB werd enigszins gelukkig binnengekopt. Swift nam nu wel meer en meer het initiatief wat kort voor rust beloond werd met een doelpunt van MarijnD na goed doorgaan van Manisha. 3-1 ruststand.

Swift begon sterk aan de 2e helft maar liet aantal enorme mogelijkheden onbenut: na 5 min werd Dean goed weggestuurd, kon alleen op de keeper afgaan maar schoot de bal recht in zn handen, amper 5 min later kreeg MarijnD, mooie pass van Bjorn, dezelfde mogelijkheid maar werd de bal door de keeper naast getikt. Bjorn nam de corner die door Manisha in 1 keer op de pantoffel werd genomen, keeper wist met het nodige geluk redding te brengen. In de 15e min ging MarijnZ goed door op rechts en werd na een stevig duel nagetrapt. Hij reageerde hier met armgebaren op waardoor beide spelers een gele kaart kregen…. Waar het voor Swift nu zoeken was gingen de kerels van Veensche Boys duidelijk beter om met deze situatie: eerst werd de bal uit een corner snoeihard binnengekopt en daarna kreeg Lars (hield ons met aantal mooie reddingen in de wedstrijd) de bal uit een hard schot niet onder controle waar speler van VB alerter op reageerde dan onze spelers. Voor deze goals was het eigenlijk wachten op de aansluitingstreffer (of meer) van Swift. 10 min voor het einde wederom 2 goede kansen voor Dean die de bal telkens mooi aannam, zich vrijspeelde maar dan recht op de keeper schoot. Bij corners en vrije trappen hadden we erg veel moeite met de (in)lopende spelers van VB wat ook in de 33e min nog eens benadrukt werd: 6-1. In de laatste min schoot Roy de bal nog lekker op het doel maar kwam deze via onderkant lat het veld weer in. Met 6-1 als eindstand lijkt het of we weggespeeld zijn maar dat niet het geval. Hebben goed tegenstand geboden. Komen alleen op bepalende momenten tekort: kansen worden gecreëerd maar niet benut en gaven vandaag veel weg bij spelhervattingen. Nederlaag op zich verdiend, VB was mn fysiek sterker in de duels.

Sharlene en Manisha ontzettend bedankt voor jullie inzet vandaag: geweldig!! 

`Man` off the match: Manisha. Snel, goed aanspeelbaar en overzicht!