Een uitwedstrijd, nu tegen de nr 4 Hierden JO17-3. Wordt zo langzamerhand tijd om punt(en) te pakken. Is zeker verdiend gezien het vertoonde spel afgelopen weken. Zonder Rick, hopelijk na de winterstop weer aanwezig, maar met Bjorn weer op de bank. Marijn had zich verslapen maar kwam toch naar Hierden dankzij z`n moeder, klasse!!!! We begonnen met Roy in de goal, achterin Jesse/Quinten/David/Damien, midden Johan/Tristan/Luc, voorin Melco/Dix/Twan. Op de bank Aimane en Bjorn. Marijn sloot dus wat later aan.

Hierden zocht direct de aanval maar de 1e beste counter van onze kant was raak: al in de 2e min werd een strakke pass van Jesse netjes aangenomen door Dix en na een mooie loop actie achter de keeper geschoten. Hierden was veelvuldig aan de bal en voor Swift was het behoorlijk tegenhouden. Aantal minuten na de openingsgoal wederom een 100% kans voor Dix maar deze werd niet benut. Het spel van Swift werd, net als eerdere wedstrijden, slordiger en slordiger. Had zeker ook wederom te maken met aantal wissels: eerst moest Quinten naar de kant en kort daarna ook Johan. Beide spelers konden later toch verder spelen maar de noodzakelijke omzettingen kwamen Swift niet ten goede. Na een aantal behoorlijke gemiste kansen wist Hierden in de 24e min de verdiende gelijkmaker te scoren. 8 min voor de rust keken we tegen een 2-1 achterstand aan. Krampachtig uitverdedigen werd afgestraft. Na de gelijkmaker zakte het spel van Swift verder in. Middenveld was er van onze kant niet meer. Ballen werden paniekerig ingeleverd bij een tegenstander. Met een 2-1 achterstand gingen we de rust in. 

Besloten werd om Bjorn toch in te brengen, Quinten ging linkshalf spelen om middenveld te versterken. Was even zoeken en we mochten onze handen dichtknijpen dat Hierden in de 3e min een enorme kans op de paal schoot. Hierden bleef gevaarlijk maar Swift nam gedurende de 2e helft het initiatief over. Was wachten op de gelijkmaker. Waar Swift het voortouw nam was Hierden enorm gevaarlijk in de omschakeling: een corner werd slecht weggewerkt en daarna was het prijsschieten: 4 spelers mochten om de beurt uithalen. Bal werd telkens weer ingeleverd door Swift ipv deze weg te rossen. Maar nogmaals, gelijkmaker hing meer in de lucht dan een 3e goal van Hierden. Halverwege de 2e helft een incident, zonder bal, waarbij Damien en een tegenstander betrokken waren. Speler van Hierden vond het nodig om scheldwoorden te uiten richting Damien. Beide spelers werden gewisseld. Swift werd sterker. In de 28e min kreeg Dix een gele kaart. De scheids zag in een late sleiding van Dix een overtreding, Dix was zeker te laat maar speler werd niet geraakt. Blijkbaar waren de reacties vanaf de zijlijn voor de scheids voldoende….. Een onnodige actie van Dix maar waren vandaag wel andere situaties waar dan een kaart op de plaats waren geweest.  Geel, dus verder met 10 spelers. In de laatste min gingen we achterin 1 op 1 spelen. Bjorn, al eerder uitgevallen, werd als extra middenvelder gebracht. Dix mocht 2 min voor tijd weer binnen de lijnen komen. In de laatste min leek het dat hij binnen de 16 met 2 benen onderuit gehaald werd maar scheids zag hier geen overtreding in. Vlak hiervoor een vrije trap van Bjorn die door Aimane onvoldoende met zn hoofd geraakt werd. In blessuretijd dan toch weer een enorme kans op de gelijkmaker, helaas……….

Tsja, weer zonder punten vandaag. Kunnen we toch telkens goed meekomen met een tegenstander maar weten we onszelf alweer niet te belonen. Kansen genoeg elke wedstrijd en ook verdedigend staat het goed. Als we kijken naar de stand zijn er maar 3 tegenstanders die meer tegengoals hebben dan wij. Maar met 8 gescoorde doelpunten blijven we flink achter. Dix is bij elke goal betrokken, zonder hem lijken we kansloos. Ondanks dat andere spelers ook behoorlijke mogelijkheden hebben gehad.

Mann off the match: Jesse. 

Komende zaterdag de derby tegen asvDronten. Op voor de 1e punten!!!