Na 2 trainingen stond vandaag een oefenwedstrijd op het programma tegen Zeewolde JO17-5. Vooraf was al besloten om deze wedstrijd flink te rouleren met spelers en posities. Mede doordat aantal nog niet fit zijn.

De basis vandaag: Roy in de goal, achterin Johan/Quinten/Bjorn/Twan, middenveld Melco/Tristan/Aimane en voorin Rick/Dix/Jesse. Op de bank David/Luc/Marijn en Damien.

Zeewolde nam het initiatie zonder dat dit kansen opleverde. Pas in de 15e min wisten we de eerste goede aanval op te zetten maar dit was dan ook direct raak: Dix gaf een diepe bal op Rick die net over de middenlijn de sprint vol aanging en beheerst scoorde. Hierna ging het spel wat meer op en neer maar tegenstander bleef de bovenliggende partij. Gelukkig was iedereen scherp. Met 3 ballen op de lat zat het ons natuurlijk ook behoorlijk mee in de 1e helft. Halverwege de 1e helft werd er flink gewisseld: Tristan/Bjorn/Melco en Aimane werden naar de kant gehaald. Elf min na de openingstreffer stond het 2-0: Dix paste op Rick die op de 16 meter de bal terug gaf op de meelopende Dix. Mooie combinatie. Nog geen 2 min later ging de bal op de stip, handsbal (volgens ons net buiten de 16 maar helaas). Penalty killer Roy was gelukkig weer alert en stopte de 1e inzet, maar de 2e inzet was teveel ondanks dat Roy er nog aan zat. Door de wissels en omzettingen was het zoeken voor onze mannen, wat kort voor rust ook de gelijkmaker opleverde, middenveld bleef hangen en ook verdediging stond niet helemaal lekker. Slotakkoord voor rust was alsnog voor Swift: Zeewolde kreeg een corner van Rick niet weg en na 3 pogingen was het dan uiteindelijk Dix die de bal over de lijn tikte. 

Ook tijdens de rust weer flink door gewisseld waarvan Zeewolde al rap wist te profiteren, na 2 min stond het weer gelijk. Een voorzet werd half onderschept en een volledig vrijstaande speler van Zeewolde hoefde alleen zn voet maar tegen de bal te zetten. We werden weer meer in de verdediging gedrukt maar Quinten, sterke wedstrijd, hield samen met zn mannen de boel aardig dicht. In de 26e min kwam Zeewolde voor de 1e keer op voorsprong. Was eigenlijk niks aan de hand maar ipv rust te bewaren werd de bal op links paniekerig door het midden weggeschoten recht in de voeten van een tegenstander. De vele wisselingen gingen ons opbreken en Zeewolde liep in de laatste 3 min uit naar 3-7. Op zich verdiende nederlaag maar we geven het in de 2e helft wel erg makkelijk weg.

Het vele wisselen en mn ook van positie deed ons vandaag geen goed. Maandag de 1e bekerwedstrijd, uit tegen Zalk.