Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Vandaag een uitwedstrijd tegen Hulshorst JO17-2, nr 4 op de ranglijst. Om te proberen met wat meer druk naar voren te spelen begon Quinten op het middenveld. Tristan kon niet starten maar viel in de 1e helft toch in. Roy onder de lat, achterin David/Bjorn/Marijn/Damien, midden Johan/Jesse/Quinten, voorin Melco/Dix/Twan. Luc en Tristan op de bank. Aimane en Rick afwezig.

Hulshorst speelde de 1e 30 min met 10 spelers/sters. Wie denkt dat dit een makkie voor Swift zou worden kwam bedrogen uit: Hulshorst begon sterk en wij konden alleen maar tegen houden. Was mn achterin zoeken wie nu welke tegenstander oppakte. Na 10 min spelen keken we al tegen een 2-0 achterstand aan terwijl we zelf niet in de 16 van de tegenstander kwamen. Spits van Hulshorst kreeg telkens veel ruimte en we mochten blij zijn dat hij een aantal 100% kansen onbenut liet. In de 12e min een strakke pass van Quinten die door Dix afgerond werd. Amper 5 min later liep Hulshorst uit naar 3-1. Johan verliet geblesseerd het veld en kon ook niet meer verder, Luc kwam binnen de lijnen. Bjorn nam een corner die via Melco in het net verdween en het verschil was weer 1 doelpunt maar ook nu van korte duur, 3 min later het verschil alweer 2 goals. Quinten en Bjorn wisselden van positie, Marijn werd naar het middenveld doorgeschoven waardoor David centraal ging spelen. Swift nam meer het initiatief en via 2 goals van (wie anders) Dix stond het na 30 min gelijk: 4-4. Tegenstander had een extra speler gevonden zodat het ook qua spelers nu weer gelijk was. Eerder was trouwens de keeper al vervangen door een andere keeper. Zoals al eerder deze competitie kregen we ook nu in de laatste min een tegengoal waardoor we met een 5-4 achterstand de kleedkamer opzochten. 

De rust werd gebruikt om eea te resetten: Bjorn en Quinten centraal achterin. Twan op het middenveld voor de geblesseerde Tristan. 

2e helft liet een totaal ander Swift zien! Uit een corner van Bjorn schoot Dix in de 4e min de bal op doel die via een tegenstander over de lijn ging.  Na een communicatie fout in de verdediging was het Hulshorst dat snel weer op voorsprong kwam. Pffff om gek van te worden!!!! Hierna was het wachten op de meer dan verdiende gelijkmaker of zelfs meer! Tegenstander werd vastgezet op eigen helft en de sporadische pogingen om aan te vallen werden direct onderschept door mn de sterk spelende Quinten. Aanvallend liepen we telkens in een fuik: buitenspelers kwamen te ver naar binnen waardoor het erg druk werd binnen de 16. Voorzetten vanaf de flanken waren er dus niet waar Dix flink gefrustreerd van werd. We liepen de ruimtes die we kregen telkens zelf dicht. Kort voor het einde wederom een corner van Bjorn die door Dix knap werd binnengeschoten, keeper redde knap maar kon de bal niet vasthouden en Dix kreeg een 2e kans die, langs de lijn al geteld werd, maar de keeper wist met een uiterste krachtinspanning toch redding te brengen. Niet normaal! Gescoord werd er niet meer zodat we weer met lege handen stonden! Als je telkens verliest met aardig spel en 1 doelpunt verschil is het begrijpelijk dat spelers en begeleiders hiervan enorm balen! 

Goede inzet, zeker 2e helft. Bijna onbegrijpelijk dat we weer verliezen. Gestart met een gewijzigde opstelling, afwezigheid van spelers en proberen aanvallend wat meer te doen, bleek achteraf niet de juiste keuze. Ook met overtal in de 1e helft wisten de spelers zelf geen raad. Pas nadat in de 15e min spelers wat anders werden neergezet kwam er meer rust in het veld. 

Man off the match: Quinten! Inzet en overzicht, geweldig!