Na de competitie stonden er voor onze mannen nog 2 toernooien op het programma. Competitie qua punten op een gedeelde 4e plek geëindigd maar vanwege doelsaldo uiteindelijk een 5e positie. Netjes, gezien dat we na een aantal wedstrijden helemaal onderaan stonden!!!

Vandaag het 1e toernooi bij scEmmeloord. Pittige indeling met tegenstanders Unicum JO15-3 (kampioen 4e klasse), CVVO JO15-3 ( 3e in de 4e klasse), scBolsward JO15-5(4e in 4e klasse) en Reaal Dronten JO15-2 uitkomend in onze 5e klasse waarmee we gedeelde 4e zijn geëindigd.

Veel afmeldingen: Senna en Lars (beiden geblesseerd), David en Beau. Ook Aimane gaf aan niet te komen en omdat Jelmer (pols) en Koen (enkel) twijfelgevallen waren moesten we op zoek naar ondersteuning. Gelukkig waren Thimo en Giovanni bereidt om mee te spelen: top mannen!! Aimane ging het alsnog proberen dus mooie selectie.

We konden direct vol aan de bak in de 1e wedstrijd tegen Unicum. Omdat beide gastspelers normaal middenveld of aanval spelen werd besloten om Rick, samen met Koen, centraal achterin neer te zetten. Unicum probeerde direct druk te zetten en was ook sterker zonder dat dit kansen opleverde. In de 8e min was het Dean die ons zelfs op voorsprong bracht. Unicum zette alles op alles maar wist niet te scoren. Kort voor het einde sprong hun bank al op om een doelpunt te vieren maar Roy tikte de bal nog uit de verre hoek. Mooi begin van het toernooi!!

Ondertussen werd bekend dat CVVO niet aanwezig was zodat we slechts 3 wedstrijden speelden.

2e wedstrijd was Reaal Dronten de tegenstander. Nu met eigen spelers (zie verslag 19 mei). Swift begon sterk maar paste zich wel erg snel aan het spel van de tegenstander aan, pfff. Pas in de 8e min werd een van de kansen benut: Giovanni gaf de bal pasklaar op Niels die alert binnen tikte. Ipv de voorsprong uit te breiden werd ons spel slordiger. Gelukkig had Reaal niet de kracht om hiervan te profiteren. In de 13e min was het dan eindelijk 2-0 door wederom Dean. Tevens de eindstand.

Volgens het schema nu 2 uur rust voordat de laatste wedstrijd op het programma stond. Dus richting kantine voor patatje en drankje namens de trainers. Verdiend mannen!

Hierna liep het even wat anders: waar wij aan het ballen waren stond scBolsward al klaar om onze laatste wedstrijd te spelen. Iedereen werd snel opgetrommeld. Xander gaf aan niet te kunnen spelen. Een gelijkspel was voldoende dus werd Jesse een linie naar achteren gehaald. Bolsward wist dat het moest winnen en probeerde zo snel mogelijk een treffer te forceren. Swift was niet onder de indruk en wist zich onder de druk uit te spelen. Toch was de 1e enorme kans voor Bolsward: vanaf hun rechterkant werd de bal panklaar bij de 2e paal neergelegd, Roy stond nog bij de 1e paal maar gelukkig voor alles wat Swift was verdween de bal net naast het doel. Blijkbaar was iedereen nu wakker en kregen we zelf kansen om op voorsprong te komen. Omdat deze niet werden benut bleef het tot de laatste minuut spannend. Gescoord werd er niet meer.

Mannen, mooie prestatie! Zonder tegengoals onverwacht winnaar van het toernooi, super!! Thimo en Giovanni bedankt voor jullie ondersteuning.