Vandaag op bezoek bij BAS. Wat vooraf aangeduid werd als toernooi voor uitsluitend 5e klassers bleek in de praktijk behoorlijk anders uit te pakken. We stonden ingedeeld in poule B met Zeewolde JO15-4 (3e klasse), ESC JO15-3 (kampioen 4e klasse) en Hoevelaken (4e klasse). Nog voor we aan een warming-up konden beginnen werd er omgeroepen dat we al aan de bak moesten. Ivm afmelding in de andere poule was het schema aangepast. Nog geen 5 minuten hiervoor ons aangemeld maar toen blijkbaar nog niet bekend (….). Dus direct beginnen tegen ESC. Met 4 afmeldingen, Koen/Aimane/Gerjun/Senna, en Niels die na de 2e wedstrijd weg moest werd er wederom een beroep gedaan op Jeroen die gelukkig bereidt bleek ons nogmaals uit de brand te helpen.

De 1e wedstrijd: keeper Roy, achterin Xander/Rick/David/Jelmer, midden Mitchell/Jesse/Niels, voorin Jeroen/Dean/Beau. Lars en Luc op de bank. Zonder Bert, nog in de kleedkamer (`spelers aan de wu, 1e wedstrijd pas over 20 min`) werd gestart. 1e 5 min:…..? Vanaf dat moment was ESC sterker maar werd door Swift goed meegedaan. Ouders en coach van ESC gaven tijdens de wedstrijd aan afgelopen seizoen niet zoveel tegenstand gehad te hebben. Mooi compliment! Helaas werd het in de laatste minuut 1-0 voor ESC. Kan je wel goed spelen maar 1 onoplettendheid breekt je dan op. Beide teams hebben een aantal kansen gehad deze wedstrijd en ESC was, niet onverdiend, de gelukkigste.

Kort voor het einde van de wedstrijd tegen ESC werd medegedeeld dat het schema nogmaals aangepast moest worden. Ook een 2e team in de andere poule bleek niet aanwezig. Waardeloos van betreffende clubs/teams: op de wedstrijddag niet komen opdagen is not done!! Organisatie moet dit dan maar op zien te lossen. Hoevelaken ging nu in de andere poule spelen en, met 3 teams in beide poules, speelden we nu 2x tegen elkaar. Nette oplossing.

Onze 2e wedstrijd: tegenstaner Zeewolde. 1e minuten aardig gewaagd aan elkaar maar hierna wist Zeewolde binnen een paar minuten 3x te scoren. Ze waren sterker maar we lieten dit wel erg makkelijk gebeuren. Waarschijnlijk zat de blamage van afgelopen donderdag (5-4 verlies tegen de ouders) nog in het hoofd van de mannen. Vlak voor het einde werd het zelfs nog 4-0. Kregen nu 5 min rust voordat de volgende wedstrijd begon.

De 3e wedstrijd was ESC weer de tegenstander. Opstelling was behoorlijk gewijzigd: Roy, achterin David/Jesse/Mitchell/Jelmer, midden Lars/Jeroen/Luc, voorin Rick/Dean/Beau. Xander geblesseerd aan de kant, dus geen wissels. Net als in de 1e wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Nu werd er alleen niet gescoord: 0-0. Achterin speelden het centrale duo Jesse en Mitchell een erg sterke wedstrijd. Ook Roy had een aantal goede reddingen. Beetje scherper en we hadden kunnen winnen. Lars kon niet verder en Xander ging het toch proberen.

Laatste poule wedstrijd tegen Zeewolde. 1e keer ruim verloren. Opstelling vrijwel ongewijzigd na ESC, alleen Xander nu in de basis ipv Lars. Mooie pot voetbal met kansen voor beide teams, Zeewolde kwam op voorsprong maar door een wereldgoal van Jeroen, net over de middenlijn ineens over de voor zn doel staande keeper, en ook een mooi doelpunt van Dean werd de stand omgedraaid. Kort voor het einde werd het 2-2 uit een corner. Zonde, overwinning zat er zeker in.

Alle wedstrijden gespeeld, laatste geëindigd in onze poule. Nu voor de 5/6 plaats tegen Unicum JO15-4.

Wedstrijdbeeld liet een sterker Swift zien. Dean bracht ons op voorsprong, strakke voorzet Rick, en Dean wist ook de 2-0 te scoren. Leek weinig aan de hand totdat Unicum de aansluitingstreffer maakte. Kansen om de voorsprong uit te breiden werden knullig gemist en nadat Jeroen met een bloedneus uitviel werd besloten om Rick naar achteren te halen en Jesse door te schuiven. Gescoord werd er niet meer. Als 5e geëindigd.

Na toernooiwinst vorige week lijkt een 5e positie niet best. Integendeel: vandaag goed toernooi gespeeld. Tegen hoger uitkomende teams laten zien wat jullie kunnen! Goed gedaan mannen!!! Inzet was top!

Tsja, seizoen afgelopen. Ik wil iedereen enorm bedanken: vlaggers, chauffeurs, ouders (oa wassen kleding) en alle support langs de lijn. Harrie S / Riny K / John M / Raymond / Bjorn / dames in bestuurskamer / scheidsrechters en alle vrijwilligers die ervoor zorgen dat wij wekelijks kunnen trainen / spelen: TOP!!!!