Laatste competitie wedstrijd alweer vandaag, IJVV JO17-5 kwam op bezoek in Swifterbant. Eindelijk alle spelers aanwezig. Rick nog niet 100% fit dus mooi dat Xander en Jeroen ons kwamen ondersteunen. Bleek in loop van de wedstrijd hard nodig! Roy en MarijnZ eerst met 15-2 mee. Omdat wedstrijd daar uitliep moesten we op laatste moment Lars laten keepen. Lars dus in de goal,  achterin Senna/Quinten/David/Damien, midden Johan/Bjorn/Luc, voorin Rick/Dean/MarijnD.

Wedstrijd was amper begonnen of de 1e kans voor MarijnD was een feit. In de 3e min een ongelukkig moment voor keeper Lars: kwam goed uit zn doel om bal te onderscheppen maar schoot deze tegen een tegenstander aan die van een meter of 25 meter binnenschoot. Goed meegedaan maar ongelukkig doelpunt. Langzamerhand trokken de boys van Swift het initiatief naar zich toe. Roy was ondertussen gearriveerd en nam de positie van Lars over. Bjorn moest noodgedwongen naar de kant, MarijnZ  nu centraal midden. In de 20e min passeerde Rick zn tegenstander, gaf de bal voor op Luc die uithaalde maar de bal in handen van de keeper zag belanden. Swift zette IJVV vast maar moest wel alert zijn op snelle counters. 35e min de beste kans om op gelijke hoogte te komen: MarijnD gaf de bal lekker door op Dean die helaas net naast schoot. MarijnZ kon ondertussen helaas niet verder en werd vervangen door Lars.  Tsja, ondanks gemaakte afspraken toch een hele wedstrijd mee spelen met ander team gaat ten koste van je eigen team…. Senna kreeg een ellenboog tegen zn keel en moest naar de kant. 2e helft nog wel geprobeerd maar kon echt niet verder.

Na de rust was het wederom Swift wat sterk speelde. Na 8min de verdiende gelijkmaker: mooie pass van MarijnD op invaller Jeroen! Lekker begin. 9 min later een mooie voorzet van links die door MarijnD bij de 2e paal werd binnen gelopen. Nadat in de 28e min de 3-1 werd gescoord, assist MarijnD die door Dean benut werd, leek er geen vuiltje aan de lucht. IJVV ging nu achterin 1 op 1 spelen waar wij moeite mee hadden: 10 min voor tijd een vrije trap voor IJVV op eigen helft die snel genomen werd. Bij ons nog niet iedereen klaar: 3-2. Tegenstander ging nu op zoek naar de gelijkmaken waardoor wij aanvallend kansen kregen om de score uit te breiden. Aantal spelers van ons konden het niet meer belopen. Helaas: laatste min ging speler van IJVV makkelijk naar de grond binnen de 16. Volgens Swift werd de bal gespeeld en ook geraakt. VAR vandaag afwezig dus bal op de stip. Roy kansloos: 3-3. Beide teams probeerden nog om de winst binnen te halen maar gescoord werd er niet meer. Mooie pot voetbal: van beide kanten werd gestreden voor 3 punten. Swift was laatste gedeelte van 1e helft en tot 30e min in 2e helft sterker maar vergat zichzelf te belonen. Op zich dan verdiend gelijkspel. Xander en Jeroen bedankt voor ondersteuning! Klasse!!

Man of the match: David. Geweldige inzet, enorm veel ballen onderschept en ook drive naar voren!