Vandaag stond de 2e oefenwedstrijd op het programma, thuis tegen Flevo Boys JO17-5. Met 4 afmeldingen (Tristan, Aimane, Damien, Quinten) en de nog niet fitte (wel voor het eerst weer op de bank) Rick werd er vandaag een beroep gedaan op JO15-2, Xander en Marijn waren bereidt om mee te spelen.  Mooie gelegenheid om spelers op andere posities te beoordelen. 

Roy in de goal, achterin David/Bjorn/Senna/Marijn, middenveld MarijnZ/Johan/Jesse/Luc, voorin Lars en Dean. Xander en Rick op de bank. Vooraf een indrukwekkende minuut stilte: afgelopen week is een 9 jarige speler van Flevo Boys overleden. Tsja, voetbal wordt dan bijzaak!!

Al na 1 min kwam Flevo Boys op voorsprong: Bjorn hield een bal met veel moeite binnen (ipv over de zijlijn te laten lopen) waar de Boys van profiteerden: voorzet die simpel voor Roy leek te zijn werd eenvoudig binnen geschoten. Nog geen 3 min later stond het 0-2. Wederom stond het verdedigend niet goed.  Langzamerhand kwam Swift wat beter in de wedstrijd,  was even zoeken met spelers op andere posities. Swift probeerde de bal rond te spelen en zo de aanval te zoeken waar de tegenstander mn via de lange bal op de counter speelde. Beide teams werden gedurende de rest van de 1e helft niet echt gevaarlijk in de 16 zodat we gingen rusten met een 0-2 achterstand. Het 4-4-2 kwam in de 1e helft niet uit de verf: Johan moest veel te ver terugzakken waardoor ook Jesse moest inzakken en we eigenlijk meer 5-3-2 speelden.

2e helft aantal omzettingen bij Swift: Lars in de goal en Roy nu voorin (voor de wedstrijd al besproken), Rick kwam in het veld om z`n 1e min te maken. Johan en Luc begonnen, op eigen verzoek, op de bank. Lars in het doel, achter Xander/Bjorn/Senna/David, midden MarijnZ/Jesse/MarijnD/ voorin Rick/Dean/Roy. Al in de 1e min een mooie voorzet van MarijnD die knap werd binnengeschoten door Jesse. Swift probeerde nu door te drukken en ging op zoek naar de gelijkmaker, helaas was het Flevo Boys wat scoorde en uitliep: in de 17e min keken we tegen een 1-5 achterstand aan. Keeper Lars had ons ondertussen met een aantal fraaie reddingen weten te behoeden voor een grotere achterstand. Bjorn kon niet verder ivm knie-klachten. Roy nam zijn positie over en Luc ging links voor spelen. We kregen een aantal goede mogelijkheden in de 2e helft maar het duurt voorin allemaal te lang om de bal te controleren waardoor tegenstander telkens net op tijd kan ingrijpen. Kort voor het einde pakte Lars een speler van Flevo Boys vast en ging de bal terecht op de stip: 1-6. Slot akkoord was voor Swift: Jesse legde de bal perfect terug op de inlopende Roy die net buiten de 16 de bal binnen schoot: eindstand 2-6. Als de weergoden ons goed gezind zijn spelen we volgende week wederom tegen dit team, dan in Emmeloord. Xander en MarijnZ enorm bedankt voor jullie ondersteuning en inzet! Klasse!! Goed gespeeld.

Toch wederom een nuttige oefenwedstrijd. Spelers op andere posities kunnen beoordelen. Inzet van een aantal spelers, zeker als ze niet op hun `eigen` positie spelen, moet en kan beter: inzet en strijd moet er gewoon altijd zijn, waar je ook staat. 

Man off the match: Jesse. 1 goal en 1 assist.