Derby day! Koploper asvDronten JO17-5 komt op bezoek in Swifterbant. Zonder de geblesseerden Rick en MarijnD en met aantal (licht) geblesseerde spelers moesten we wederom een beroep doen op andere teams. JO15-1 was als eerste terug en Ward, Levi, Ruben kwamen ons (wat later) ondersteunen. We begonnen met Lars in de goal, achterin Senna/Quinten/David/Damien, midden Johan/Bjorn/Luc, voorin Marijn/Roy/Dean.  

Op een winderig sportpark nam Swift het initiatief. Tot halverwege de 1e helft werd er mn op de helft van asvD gespeeld.  Langzamerhand trokken de mannen uit Dronten het spel naar zich toe. Al na een kwartier gaven Bjorn en Damien aan niet verder te kunnen. Beiden hielden het vol tot de ondersteuning van 15-1 aanwezig was maar we gaven nu mn op het middenveld behoorlijk veel ruimte weg. In de 28e min de, op dat moment, verdiende voorsprong: Marijn schoot de bal lekker binnen. Helaas stond het binnen 2 min alweer gelijk. Bjorn en Damien werden nu gewisseld voor Ward en Ruben. Kwam wat meer controle op het middenveld. Roy schoot de bal nog op de lat. Achterin werd scherp verdedigd waardoor er telkens, terecht, gevlagd en ook gefloten werd voor buitenspel. Blijkbaar was een van de ouders (?) het hier niet mee eens en hij vond het nodig om naast de dug-out van Swift te gaan staan om zijn mening te ventileren.  Dit zorgde voor irritaties vanaf de Swift bank. Domme actie van beide kanten. Gescoord werd er niet meer. 

2e helft gaf Lars aan te willen spelen en trok Roy de handschoenen weer aan. Jammer omdat het voorin tussen mn Roy en Marijn wel lekker liep. Levi kwam in het veld voor Johan. Swift was blijkbaar in gedachte nog bij de rust want binnen 2 min stond het 1-3!! asvD had nu de wind in de rug maar dit sloeg nergens op. Onze mannen werden nu overlopen en mochten blij zijn dat het vizier bij de tegenstander (nog) niet op scherp stond. In de 12e min dan toch 2 goals van asvD gevolgd door de 1-6 4 min later. Kort voor het einde werd Lars met een diepe pass weggestuurd en had ruimte om door te gaan. Helaas te veel tijd nodig en een speler van asvd kon, samen met keeper, redding brengen. Lars kwam hierbij ongelukkig terecht en kon niet verder. We kregen wel een vrije trap die door Bjorn simpel in de handen van de keeper werd geschoten. In blessuretijd werd ook nog de 1-7 gescoord. Behoorlijk weggespeeld na rust terwijl we zelf aanvallend weinig in konden brengen. In de voorgaande wedstrijden werden er veel kansen gecreëerd maar vandaag kwamen  we niet verder dan een kans of 6. Mn na rust was het niet best. Lars liep overal en nergens ipv de spitspositie. Vond het ook nog eens nodig om zn, volkomen onterechte, frustraties te uiten richting spelers, begeleiding en scheidsrechter. Zat zelf na rust totaal niet in de wedstrijd. Ook Dean kwam vandaag niet uit de verf. Quinten deed achterin zn uiterste best om alles maar dicht te lopen maar kon het natuurlijk ook niet alleen. 1-7 nederlaag is al behoorlijk maar ook dubbele cijfers waren zeker mogelijk geweest! 

Ward, Levi en Ruben ontzettend bedankt voor de ondersteuning! Klasse mannen!!!

Man of the match: Quinten. Complimenten man: doorgaan tot het einde, ondanks de stand. Kunnen aantal spelers een voorbeeld aan nemen! Top!!!